Loading...
Je bevindt je hier:  Home  >  ANS luistert  >  Huidig artikel

ANS luistert: Dire Straits – Sultans of Swing: The very best of Dire Straits (1998)

Door   /   02/09/2014  /   2 Comments

sultansofswingfueteredofiets

Iedere week belicht ANS-Online een plaat die op kantoor wordt grijsgedraaid. De ene keer een golden oldie, de andere keer überhippe kutmuziek.

Dire Straits – Sultans of Swing: The Very Best of Dire Straits (1998)

Je hebt het wel eens, je hoort een nummer en je weet zeker dat je die kent maar je hebt geen idee waarvan. Je vertelt trots aan je vader dat je een super leuke plaat hebt gevonden. Wat blijkt, de CD staat al jaren in de kast en is plat gedraaid toen je nog lief, schattig en jong was. Op dat moment besluit je de rest ook maar eens te beluisteren. Het eerste nummer dat ik hoorde was Walk Of Life, het bekendste nummer van de band dat regelmatig op feestjes wordt afgespeeld. Na een paar maanden het album eindeloos te hebben herhaald, wist ik eindelijk welk nummer mijn favoriet was: On Every Street. Het nummer begint rustig en bouwt op naar een geweldige muzieksolo met een hoofdrol voor de gitaar en de drums. Geef mij bestek in de hand en ik timmer heel het interieur kapot.

    Print       Email
 
  • Jaap

    Sultans of Swing komt uit 1978. Sultans of Swing: The Very Best of Dire Straits uit 1998. Oftewel zet of de goede titel er neer, of het goede jaartal.

  • JPT

    Terechte terechtwijzing.