Weekendtip: Naar het theater voor een schijntje

Jolene

Het weekend: de kater eruit slapen, die opdracht afmaken waarvan de deadline al is verstreken of ’s avonds naar de zoveelste herhaling van Friends staren. ANS-Online geeft elke twee weken een doldwaze tip om wel iets van je weekend te maken. Deze keer: zonder voorkennis naar het theater.

Locatie: Stadsschouwburg Nijmegen Tijd: Net iets voor achten Prijs: Varieert, reken op ongeveer 40 procent korting (je krijgt extra korting met je collegekaart, dus vergeet die niet!).

Heb je zin in iets cultureels, niet al te duur en heb je alle films bij Lux al gezien? Maak je dan klaar om gewoon eens naar de stadsschouwburg te gaan. Vaak zijn er kaarten over van mensen die gereserveerd hebben, maar niet hebben opgehaald of is de voorstelling nog niet uitverkocht.

Je kunt natuurlijk van te voren al gaan kijken welke voorstelling er gaat komen, maar zonder voorkennis naar het theater gaan kan ook verrassend zijn. Uiteraard kan dit niet alleen in het weekend, donderdagavond was bijvoorbeeld Cabarestafette. In plaats van eersterangskaarten voor 17,25 euro (met studentenkorting), kostten de kaartjes last minute 8 euro per stuk.

Vanavond zelf proberen? Hier alvast een hint: een werkloze arbeider in het nauw maakt gekke sprongen.... Veel plezier!

De Cabarestafette verzorgde in februari van dit jaar waarachtig een calamiteitenoefening bij één van haar optredens.