Weekendtip: Naar het theater voor een schijntje

Jolene

Het weekend: de kater eruit slapen, die opdracht afmaken waarvan de deadline al is verstreken of ’s avonds naar de zoveelste herhaling van Friends staren. ANS-Online geeft elke twee weken een doldwaze tip om wel iets van je weekend te maken. Deze keer: zonder voorkennis naar het theater.

Locatie: Stadsschouwburg Nijmegen Tijd: Net iets voor achten Prijs: Varieert, reken op ongeveer 40 procent korting (je krijgt extra korting met je collegekaart, dus vergeet die niet!).

Heb je zin in iets cultureels, niet al te duur en heb je alle films bij Lux al gezien? Maak je dan klaar om gewoon eens naar de stadsschouwburg te gaan. Vaak zijn er kaarten over van mensen die gereserveerd hebben, maar niet hebben opgehaald of is de voorstelling nog niet uitverkocht.

Je kunt natuurlijk van te voren al gaan kijken welke voorstelling er gaat komen, maar zonder voorkennis naar het theater gaan kan ook verrassend zijn. Uiteraard kan dit niet alleen in het weekend, donderdagavond was bijvoorbeeld Cabarestafette. In plaats van eersterangskaarten voor 17,25 euro (met studentenkorting), kostten de kaartjes last minute8 euro per stuk.

Vanavond zelf proberen? Hier alvast een hint: een werkloze arbeider in het nauw maakt gekke sprongen.... Veel plezier!

De Cabarestafette verzorgde in februari van dit jaar waarachtig een calamiteitenoefening bij één van haar optredens.

 

Weekendtip: Carnaval in Maastricht

Jolene

Het weekend: de kater eruit slapen, die opdracht afmaken waarvan de deadline al is verstreken of ’s avonds naar de zoveelste herhaling van Friends staren. ANS-Online geeft elke twee weken een doldwaze tip om wel iets van je weekend te maken. Deze keer: carnaval in Maastricht.

Zoondag 14 fibberwarie 2010 Prizzentatie Kachelpiepers en oethaange vaan de veendel aon ‘t Prinselek Pelies m 10.33 oor Insjete vastelaovend en optrèkke vaan ‘t Mooswief op de Vriethof um 12.11 oor Groete vastelaovendsoptoch door Wiek en MestreechCramignon vaanaof de Merret om 20.33 oor.

Hoewel carnaval in Maastricht voor de gemiddelde persoon sowieso een hele beleving zal zijn, is zondag wel de beste dag om carnaval te gaan vieren. Begint het in andere steden en dorpen ergens laat in de middag, in Maastricht kun je vanaf 12.00 uur al overal terecht om je eerste biertje achterover te slaan.

Optocht Een belangrijk en leuk element van carnaval is natuurlijk de optocht. Veel buurtverenigingen van Maastricht maken een wagen waarin iets het nieuws van het afgelopen jaar wordt uitgebeeld en waar de draak mee wordt gestoken. Dus, na de talloze jaaroverzichten die je begin januari heb moeten doorstaan, nogmaals een jaaroverzicht, zij het in het Limburgs en met een knipoog.

Kleding Zou je in veel steden en dorpen kunnen doorstaan met wat verf op je gezicht en een bespoten overall, in Maastricht doet iedereen zijn best om de mooiste en meest originele outfit te maken/kopen dus wees hierop voorbereid en laat je creatitiveit de vrije loop gaan. Let daarnaast wel op, vooral in dronken toestand weten de Limburgers alleen nog maar iets zinnigs in het Limburgs te zeggen en opmerkingen als: 'heej in Mestreech weten veer pas ech wie we carnaval motten veren!" zijn dan ook heel gewoon.

Muziek Als laatste om je voor te bereiden op de onvermijdelijke cultuurshock, moet er nog iets verteld worden over de muziek. Neemt de Brabander al genoegen met wat apres ski muziek, in Limburg is de carnavalsmuziek een serieuze zaak. Dus, om je alvast onder te dompelen in de Limburgse cultuur en om dadelijk mee te kunnen zingen, enkele Limburgse pareltjes.

Hit van vorig jaar

Big Benny, een begrip in Limburg

Klassieker

En voor als je het allemaal niet meer verstaat, maar toch wel met iets mee wilt zingen natuurlijk de Nederlandse hits:

Jos van Oss

The New Kids