Weekendtip: tutten bij het ROC

Jolene

Het weekend: de kater eruit slapen, die opdracht afmaken waarvan de deadline al is verstreken of ’s avonds naar de zoveelste herhaling van Friends staren. ANS-Online geeft elke twee weken een doldwaze tip om wel iets van je weekend te maken. Deze keer: je laten verwennen voor een schijntje

Wat: schoonheidsbehandeling bij de ROC Tijd: maandag t/m vrijdag Prijs: gezichtsbehandeling kan al vanaf 15,50 euro en een pedicure vanaf 8 euro. Volledige prijslijst is hier te vinden.

Van het vele studeren, het vettige eten en het weinige slapen krijg je natuurlijk een hele slechte huid. Nu kun je zelf wel in de weer gaan met maskertjes van de Kruidvat maar veel lekkerder is het natuurlijk om je door iemand anders in de watten te laten leggen. Dit kan al gauw rond de 50 euro kosten en is meestal te kostbaar voor menig student. Gelukkig biedt het Regionaal Opleidingscentrum (ROC) hiervoor soelaas. Aangezien alle leerlingen van het ROC stage moeten lopen, heeft het ROC leerbedrijven opgericht. Deze worden gerund door de leerlingen van het ROC. Zo ook De Schoonheidssalon. Een behandeling van 90 minuten kost 22,50 euro en bestaat uit een massage van schouders en nek, scrub, masker en er kan worden gekozen voor een harsbehandeling of het verven van de wimpers. De Schoonheidssalon is wit met gedimd licht en met de rustgevende muziek kom je al snel tot volledige ontspanning. Wel moet je net geluk hebben met de meisjes die je verzorgen. Sommige denken namelijk dat, wanneer je de wattenschijfjes op je ogen krijgt, je ook niet meer kunt horen. Ze vertellen dan honderduit over die vervelende docente, uitgescheurde vagina's bij bevalling et cetera. Helaas geldt er wel een voorwaarde: je moet vrouw zijn. Na toch meer aanvragen dan gewild van hijgerige mannen die graag een happy ending willen bij hun massage heeft De Schoonheidssalon immers besloten voortaan mannen te weren. Alhoewel je vader dus niet meemag, is dit wel een leuke activiteit om je moeder mee te nemen of om met je vriendinnen te bezoeken. Heerlijk uitgerust en met een perzikzacht huidje kun je er weer helemaal tegenaan.

 

Weekendtip: koffie proeven bij Coffyn

Chino

Het weekend: de kater eruit slapen, die opdracht afmaken waarvan de deadline al is verstreken of ’s avonds naar de zoveelste herhaling van Friends staren. ANS-Online geeft elke twee weken een doldwaze tip om wel iets van je weekend te maken. Deze keer: een bakkie doen.

Wat: pleur proeven Tijd: dinsdag t/m zondag Prijs: 8 euro p.p.

De hele familie komt op bezoek met moederdag, maar je zit met je handen in het haar voor een leuke gezamenlijke activiteit. Geen nood, want hier volgt de moederdagtip bij uitstek. Op de eerste verdieping van het op een na oudste gebouw van Nijmegen, de Commanderie van St. Jan, bevindt zich namelijk koffiebranderij en proeverij Coffyn. De koffiefanaten bieden doordeweeks en in het weekend groepsarrangementen aan om met het hele gezin het zwarte goud te proeven en uitleg te krijgen over de smaak en herkomst van verschillende soorten koffie.

Coffyn biedt zowel proeverijen als workshops aan. Tijdens deze demonstraties, die minimaal een uur duren, wordt het gehele proces van boon tot kopje uit de doeken gedaan. De geschiedenis begint bij het eerste bakkie troost in Ethiopië en voert je mee langs op cafeïne trippende monniken en uit de uitwerpselen van katten vervaardigde koffie. Coffyn krijgt rauwe koffiebonen, allemaal voorzien van Max Havelaar-keurmerk, uit alle windstreken aangevoerd en neemt het branden, malen en zetten van de koffie geheel voor eigen rekening. Net als bij wijn heeft het klimaat waarin de bonen worden verbouwd een grote invloed op de smaak, maar ook de methode van het zetten is bepalend. Bezoekers krijgen de gelegenheid al deze verschillen zelf te proeven.

Afgezien van de verschillende arrangementen is Coffyn vanwege de sfeervolle locatie en het adembenemende uitzicht over de Waal ook een bijzonder aangename plek om gewoon eens wat te drinken. De bediening bestaat grotendeels uit mensen met een handicap en alle producten op de kaart zijn op eerlijke en verantwoorde wijze geproduceerd. Welke moeder zou hier nu niet voor zwichten?