Loading...
Je bevindt je hier:  Home  >  Nieuws  >  Huidig artikel

Gemeenteraadsverkiezingen

Door   /   07/03/2006  /   2 Comments

Wie het nog niet weet heeft de afgelopen maanden waarschijnlijk in stille afzondering geleefd: vandaag zijn de gemeenteraadsverkiezingen. De uitslag laat nog even op zich wachten, maar er is vandaag al wel het een en ander gebeurd. Zo lijkt de Nijmeegse stempas een succes: veel mensen hebben op een school of in een winkelcentrum gestemd, wat zou kunnen wijzen op een hogere opkomst. Maar er is ook minder goed nieuws. In Lindenholt is iemand die alleen wilde stemmen voor het referendum en niet voor de gemeenteraad ten onrechte de deur gewezen. Maar dat valt in het niet bij de wat er in Maasdriel plaatsvindt: de politie doet daar een onderzoek naar grootschalige handel in stembiljetten. Landelijk lijkt het er op dat GroenLinks en SP toch niet het aantal zetels gaan halen dat ze volgens de peilingen kregen, maar het is maar de vraag hoe deze verhoudingen in Nijmegen liggen.
En de opkomst? Die blijft gelijke tred houden met de verkiezingen van 2002. Over het Donjon-referendum is nog geen tussenstand bekend, meer info volgt.

Update van Berry: vul ook even de poll in: wat hebt u vandaag gestemd? Slechts 28 procent was trouwens voorstander van herbouw van de donjon.

    Print       Email
 
  • http://www.ditisberry.nl Berry

    Hmm, uitslag Nijmegen laat nog even op zich wachten…

  • Peppi

    Ja, de computer die de uitslagen van de stembureaus samenvoegde was vastgelopen… Waarom de gemeente nog niet is overgestapt op Open Source blijft me een raadsel. ;)