logo website ANS

 (advertentie)

The Smoking Chimneys wint Kaf en Koren

Marit Willemsen

De grote finale van de studentenbandwedstrijd Kaf en Koren is gewonnen door de poprockband The Smoking Chimneys. De band wist zowel de publiekprijs als de juryprijs in de wacht te slepen. 'Dit kwam voor ons totaal onverwacht', aldus Joris Verberk, zanger en gitarist.

De vier heren van The Smoking Chimneys namen het in de finale op tegen black metalband Desolate Fields, Dehaze, en hardrock- en hardbluesband Don't Forget The Joker.

'De publieksprijs zagen we wel aankomen', aldus Verberk. 'Onze moeders hadden bussen vol supporters geregeld dus de halve zaal kwam voor ons.' Dat ook de jury de band uiteindelijk zou uitroepen tot winnaars, was voor hem een stuk minder logisch. 'Ik schrok wel even toen ik de anderen hoorde, het niveau was echt hoog. Bovendien leek de jury over andere bands heel erg positief, terwijl wij best veel kritiek ontvingen.' The Smoking Chimneys werd volgens de jury uiteindelijk nummer één vanwege het 'hoge 3fm-gehalte', de band speelde commerciëlere muziek dan zijn concurrenten.

Plannen voor de toekomst zijn door de band al gemaakt. 'Deze zomer zijn we van plan een EP op te nemen, die komt uit in februari aangezien ik dan terugkom uit het buitenland. Dan kunnen we meteen knallen', zegt Verberk enthousiast.