[Update] Grote schade bij QHarmony door diefstal

Evy van der Aa

De Nijmeegse studentenharmonie QHarmony heeft haar concertreis in Praag vervelend afgesloten. Op de laatste dag werden uit een bus muziekinstrumenten gestolen met een totale waarde van 20.000 euro.

Huguette Poolen, lid van QHarmony, geeft aan dat de harmonie er vlak voor het laatste concert achterkwam. 'En ja, dat was flink balen. We zagen meteen dat er van vijf leden instrumenten ontbraken en die zijn erg duur. Sommigen hadden wel een verzekering, maar die heeft helaas lang niet alles uitgekeerd. De schade is nog steeds ongeveer 10.000 euro.'

Het concert kon wel doorgaan, maar zonder de muzikanten van wie de instrumenten waren gestolen. Zij hebben de avond doorgebracht op het politiebureau. In oktober organiseert het orkest een benefietconcert, waarmee de vereniging de gedupeerden tegemoet wil komen.

Update 12 september 15.56: De datum van het benefietconcert is bekend. Op vrijdag 17 oktober zullen de klanken van het studentenorkest vanaf 20.30 klinken uit de aula. QHarmony-lid Huguette Poolen geeft aan dat de vereniging nog in beraad is over een ludieke actie.