Prijsvraag: Win kaarten voor Frénk droomt hardop met... Peter van Uhm

Evy van der Aa

Op 17 april 2008 werd Peter van Uhm geïnstalleerd als commandant der strijdkrachten. De volgende dag, zijn eerste werkdag als hoogste militair van Nederland, sneuvelde zijn zoon Dennis bij een aanslag in Afghanistan. Ondanks de bizarre omstandigheden bleef Van Uhm op zijn post om de krijgsmacht te leiden. Zo begint de biografie 'Peter van Uhm: Ik koos het wapen'. De commandant vertelt op openhartige en inspirerende wijze zijn levensverhaal over de strijd die hij leverde op de oefenvelden, op vredesmissie in Libanon en Bosnië en over zijn persoonlijke strijd na het verlies van zijn zoon. Na een carrière van bijna veertig jaar bij de krijgsmacht staat één overtuiging nog altijd rotsvast overeind: dat iedereen kan en moet bijdragen aan een betere wereld. En dat het wapen, mits goed gebruikt, ook vrede kan brengen.

Naar aanleiding van deze biografie hebben journalist Frénk van der Linden en componist Tom America hem uitgenodigd voor de interactieve talkshow Frénk droomt hardop met… een theatraal gesprek met een prominente gast uit de wereld van kunst, cultuur, media, sport, amusement of politiek. Twee uur lang sparren Van der Linden en Van Uhm over actuele onderwerpen, persoonlijke kwesties en brandende maatschappelijke thema’s.

Wil jij hier bij zijn? Speciaal voor ANS lezers geeft LUX twee keer twee kaarten weg voor voor deze bijzondere gespreksavond op dinsdag 18 november. Om kans te maken op deze kaarten, moet je de onderstaande vraag beantwoorden.

Wat kreeg Peter van Uhm uitgereikt na zijn aftreden als commandant der Strijdkrachten? A) Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau met de Zwaarden B) Onderscheidingsteken voor Langdurige Dienst als Officier C) Herinneringsmedaille Vredesoperaties

Mail voor maandag 17 november 12.00 uur het antwoord op de prijsvraag naar publiciteit@lux-nijmegen.nl o.v.v. Prijsvraag Peter van Uhm. Vermeld ook je telefoonnummer in de mail. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.