logo website ANS

 (advertentie)

De Kube moet nieuwe Nijmeegse trekpleister worden

Daan van Acht

Het Honigcomplex in Nijmegen-West, dat sinds een aantal jaar dient als hippe smeltkroes van onder andere horecabedrijven en winkels, heeft binnenkort een nieuw stokpaardje. De Kube, een locatie voor allerhande evenementen waaronder dancefeesten en theatervoorstellingen, opent vanaf april haar deuren.

De Kube zal worden gehuisvest in de grote hal van het complex, die wordt ingedeeld in drie zalen maar bij grote evenementen ook weer tot een ruimte voor ruim 3000 bezoekers kan worden getransformeerd. Eric van de Pas, samen met Miquel Penso en Eric Sommerdijk initiatiefnemer van De Kube, geeft aan niet alleen de ruimte te verhuren, maar ook zelf evenementen te willen organiseren. De drie verhuurders proberen een zo breed mogelijk publiek aan te spreken, vandaar dat de ruimte kan worden gebruikt voor allerlei uiteenlopende evenementen. Penso: 'Denk naast dancefeesten, bijvoorbeeld aan klassieke concerten of theater, maar ook aan congressen en beurzen.'

Volgens mede-initiatiefnemer Sommerdijk moet door organisatoren per evenement een vergunning worden aangevraagd. Twan Krebbers, bekend van de inmiddels gesloten discotheek The Matrixx en festival Emporium, heeft al aangegeven dancefeesten in De Kube te willen organiseren, waarmee de historie van The Matrixx voortleeft.