Oude Roosje moet muzikale broedplaats worden

Daan van Acht

Stichting Atelierbeheer SLAK, een Gelders initiatief dat werk- en woonruimtes regelt voor kunstenaars, wil het oude Doornroosje-pand aan de Groenewoudseweg ombouwen tot een heus muzieklab. Dit melden De Gelderlander en de eigen website van SLAK.

Volgens Freek Roffel, bestuurder van SLAK, is het doel om een muzikale broedplaats te creëeren waar bands kunnen repeteren, muziekles wordt gegeven en jonge, beginnende muzikanten inspiratie kunnen opdoen bij de 'grootheden' uit de Nijmeegse scene. Een van de bands die aan de voet staat van de concrete plannen is De Staat. Zij zijn op dit moment al in Roosje bezig met de opnames voor een nieuw album. Mochten de plannen van SLAK definitief worden, dan is de kans groot dat De Staat permanent zal intrekken in de oude poptempel.

Om het plan voor een muzieklab werkelijkheid te laten worden, moet volgens Roffel het pand grondig worden verbouwd. SLAK hoopt nog voor de zomer duidelijkheid te hebben over de bouwkundige staat en vraagprijs van het gebouw. Wanneer het ambitieuze project van start gaat, is nog niet bekend.