logo website ANS

 (advertentie)

Muziek, literatuur en zuivere koffie

Daan van Acht

Cultuur op de Campus start in samenwerking met Bibliotheek Gelderland Zuid een nieuw, vermakelijk initiatief op de zondagmiddag. Onder de naam ZUIVERE KOFFIE kan de Nijmeegse student een bezoek aan de bibliotheek combineren met een middag bomvol literatuur, muziek, eten en - misschien het belangrijkste voor de brakke student - koffie.

Volgens de initiatiefnemers liggen muziek en literatuur veel dichter bij elkaar dan vaak wordt gedacht, reden te meer om een programma samen te stellen waarin beide disciplines hand in hand gaan. Op 1 maart, wanneer de aftrap van het project plaatsvindt, zullen Dave von Raven en Arjan Spies, respectievelijk zanger en gitarist van Nederlandse beatgroep The Kik, zowel hun muzikale klanken als literaire voorkeuren delen met het publiek. Coffeelovers, gevestigd in Bibliotheek De Mariƫnburg in het centrum, verzorgt tijdens de optredens een lunch of - voor de feestende weekendganger - stevig anti-katerontbijt bij de koffie.

Studenten betalen slechts 7,50 euro voor een bezoekje (van 12.00 tot 13.00 uur) inclusief lunch. De prijs voor bibliotheekleden bedraagt 10 euro, overige bezoekers betalen 12,50 euro.