logo website ANS

 (advertentie)

Lekker veganistisch doen in Brebl

Daan van Acht

Werden we eerder al doodgegooid met een daverende hoeveelheid aan actie- en themaweken op de Radboud Universiteit, ook het aantal Nijmeegse hippe, voedselgerelateerde festivals lijkt op te lopen. Na Rrrollend Nijmegen en Food Truck Festival TREK komt de jonge beweging Viva Las Vega's op 26 april met een veganistisch eetfestijn in het Honigcomplex. Dat meldt De Gelderlander.

Op het Viva Las Vega's Food Festival komen meer dan 25 verschillende kraampjes te staan, die de vleeshater zullen voorzien van veganistische delicatessen. Naast al het verschillende eten en drinken, biedt het festival ook andere producten zoals 'natuurlijke' kleding en worden er kookworkshops gegeven in samenwerking met opkomende Nijmeegse (veganistische) initiatieven zoals lunchcafé's Crudo en Novia Verde. Ondanks het hoge groengehalte zegt medewerker Anne Marie de Haan dat liefhebbers van vlees vooral wel het festival moeten bezoeken, in de hoop dat zij het licht zullen zien en vaker vegetarisch of veganistisch eten gaan klaarmaken.

Het festival wordt van 11.00 tot 17.30 uur gehouden in Brebl en is gratis toegankelijk. De eerdergenoemde workshops, waarvoor via de website kan worden ingeschreven, zijn wel tegen betaling.