logo website ANS

 (advertentie)

Boek op de Bank opent Literair Hotel

Noor de Kort

Boek op de Bank, een literair festival in Nijmegen, opent dit jaar voor het eerst een Literair Hotel. De kamers van hotel Credible aan de Hertogstraat zullen voor een avond gevuld zijn met dichters, singer-songwriters en kunstenaars.

Jelko Arts, een van een organisatoren, vertelt dat het literaire festival vorig jaar zo succesvol was, dat ze het wilden uitbreiden, maar de boekenwurmen wilden toch vasthouden aan negen locaties. Het hotel huist daarom vijf verrassingsoptredens. 'We hopen potentiële bezoekers te enthousiasmeren met dit unieke programma, waarbij je gewoon een hoteldeur opentrekt voor een dichter of singer-songwriter.' Daarnaast kan het publiek dit jaar voor het eerst genieten van een expositie bij Het Eerste Uur.

Het boekenfestival maakte vandaag haar line-up bekend. Op 4 juni is het mogelijk om in een kleinschalige setting kennis te maken met de schrijvers Kader Abdolah, Griet op de Beeck, Jaap Robben, Niña Weijers en Maartje Wortel. Ook kan je als bezoeker aanschuiven bij een show van dichter Dennis Gaens of rapper Discipline. Op negen locaties in de binnenstad, waaronder de Valkhofkapel en Theater Vier, vind je literaire programma's. Uit al deze programma's kiest een bezoeker er drie uit om zo een literaire tocht door Nijmegen te maken. Per locatie is er plaats voor 25 bezoekers. In deze knusse setting kun je al je prangende vragen aan de schrijvers voorleggen.