ANSadvo 570x135

Kunstzinnige handen

Middenpagina: Jack Lack

Middenpagina ANS 2 kunst groot

Tweedejaars psychologiestudent Jack Lack maakt street art die van de ene op de andere dag weer verdwenen kan zijn. 'I don't like to give away the thoughts I had while painting as it narrows the viewer's interpretation. Street art comes to life because of the impression it makes, not because of the ideas of the artist, who is usually hidden in anonymity. Originally planned as a sketch for a wall, I realised a smaller canvas fits these hands much better.' Meer werk kan je zien op zijn Facebook.

 

Redactie
Rondjes rennen over de RU

In Beeld: Campusrun 2017

Woensdag vond voor de vierde keer de Campusrun plaats, ook dit jaar georganiseerd door studentenpartij asap, hardloopvereniging 't Haasje en sportkoepel NSSR. 114 studenten renden zich de longen uit het lijf over een parkoers van vier kilometer dwars door de campus. ANS volgde de lopers op de voet voor, tijdens en na de race.

Tekst: Loes Wolters en Vincent Veerbeek
Foto's: Vincent Veerbeek

Campusrun 1 groot

Voordat de run echt van start gaat doen de deelnemers actief mee aan de warming-up. Er wordt gesprongen, gestampt en gezwaaid om de spieren los te maken voordat het echte werk begint. 

Campusrun 2 groot

 Na wat technische problemen kunnen de renners iets na vier uur uiteindelijk toch in de startpositie gaan staan. Het startsignaal wordt in opperste concentratie afgewacht.

Campusrun 7 groot

Gebroederlijk rennen de deelnemers door een zonnige Thomas van Aquinostraat. Het zal waarschijnlijk de laatste keer zijn gezien de naderende sloop van het grijze labyrinth.

Campusrun 3 groot

Terwijl de lopers langsvliegen kijken sommige voorbijgangers bij het Spinozagebouw verbaasd om naar al die sportiviteit. 'Dus daar zijn al die linten voor', klinkt het verrast.

Campusrun 5 groot

Sneller dan hun eigen schaduw stormen deze twee deelnemers tussen het beton van TvA af op de finish.

Campusrun 4 groot

Jong en oud doet enthousiast zijn best om een nieuw persoonlijk record neer te zetten. De beker lonkt.

Campusrun 6 groot

Terwijl de getallen op de TvA-gebouwen aflopen hebben de eerste renners de Erasmustoren alweer in het vizier. 

Campusrun 8 groot

Veel renners geven gehoor aan de oproep boven het parkoers en zetten de eindsprint in terwijl ze het Pieter Bondamplein oprennen, recht op de finish af.

Campusrun 9 groot

Na de wedstrijd moeten de calorieën natuurlijk weer bijgevuld worden met een stevige portie pastasalade of een broodje knak. Het is na vier uur, dus voor de liefhebbers is er ook bier.

Campusrun 10 groot

Iedereen is over de finish, maar wie was er nou het snelst? De renners vergelijken hun eindtijden en gaan daarna moe maar voldaan naar huis.

 

Redactie
Zuipen en zingen op het Erasmusplein

In Beeld: Campuscantus 2017

Afgelopen dinsdag vond de vierde editie van de campuscantus plaats. Ook dit jaar was het Erasmusplein toneel voor een groots feest georganiseerd door de verenigingen van het Bestuurlijk Overleg Studentenverenigingen (B.O.S.) in samenwerking met de universiteit. ANS was van de partij om een liedje mee te zingen en te genieten van het spektakel.

Tekst: Vincent Veerbeek
Foto's: Steven Huls

Campuscantus 1 groter

De avond komt rustig op gang met een voorprogramma, terwijl de studenten langzaamaan binnendruppelen en ook de eerste pitchers bier op tafel verschijnen.

Campuscantus 2 groter

Ook voordat de cantus officieel begonnen is zit de sfeer er al goed in onder de introlopers, hun mentorouders en de aanwezige verenigingsleden.

Campuscantus 3 groter

Vice-voorzitter van het College van Bestuur Wilma de Koning opent de avond met een kort praatje over het verenigingsleven en zingt daarna met de bestuursleden van de organiserende studentenverenigingen het Wilhelmus. 

Campuscantus 4 groter

Termen als 'codex' en 'ad fundum' passeren de revue, maar de strenge formaliteiten van een echte cantus ontbreken. Dat mag de pret echter niet drukken en er wordt volop gezongen en gefeest door de aanwezige studenten.

Campuscantus 5 groter

In de schaduw van het Erasmusgebouw brengt de Beruchte Achelous Band (B.A.B.), de huisband van Phocas, de hele avond goede muziek ten gehore, van klassiekers als You'll Never Walk Alone tot meer hedendaagse hits als Uptown Funk.

Campuscantus 6 groter

Ook achter de schermen wordt de hele avond hard gewerkt en mede daardoor vloeit het bier rijkelijk.

Campuscantus 8 groter

 Het mogen dan niet allemaal even goede meezingers zijn, het B.A.B. weet een prima feestje te verzorgen met goede muziek en een goede sfeer.

Campuscantus 7 groter

Naarmate de avond vordert verlaat menig student de cantusbanken om vooraan bij het podium een feestje te bouwen. 

Campuscantus 9 groter

Tegen het einde van de avond speelt B.A.B. de laatste nummers terwijl enkele studenten het podium beklimmen. Een paar waaghalzen storten zich letterlijk in het studentenleven en besluiten te gaan crowdsurfen.

 

Vincent Veerbeek