ANS bezocht: Ragweek: Vuurrood

Evy van der Aa

Een week lang rare spelletjes doen, het op een zuipen zetten en liedjes zingen voor het goede doel. Deze week zijn er in Nijmegen weer genoeg filantropische activiteiten te vinden: de achtste Nijmeegse Ragweek is van start gegaan en ANS doet verslag van de leukste acties. Dit keer: technofeest Vuurrood.

Vanavond wordt Merleyn omgebouwd tot technowalhalla. Bij het eerste bezoek is de zaal echter nog helemaal leeg, terwijl het feest al driekwartier eerder officieel begon. Om 1 uur is de zaal wel 'vol'. 'We zijn uitverkocht', aldus voorzitter Sanne Biesmans. Voor je gevoel hadden ze wel vijftig kaarten meer in de verkoop kunnen doen. Een voordeel is dat de vloer nu vrij genoeg is om fatsoenlijk te kunnen dansen.

Vooraan gaan de voeten flink van de vloer, achterin lijken mensen vooral te zijn gekomen om bij te kletsen. Of je nu danst of netwerkt, deze stapavond kan makkelijk worden verantwoord: met een bezoekje aan Merleyn vanavond heb je het goede doel gesteund.

Buiten praten echte techno-lovers die er niks voor voelen om in het rookhok te staan over de muziek. De heren praten uitgebreid over de kwaliteiten van de dj's, die duidelijk in de smaak vallen. Tot in de late uurtjes blijft het gezellig aan de bar en op de dansvloer, waardoor met een kater wordt teruggekeken op de mooie avond.