ANS bezocht: Ragweek: Wetboekwerpen

Een week lang rare spelletjes doen, het op een zuipen zetten en liedjes zingen voor het goede doel. Deze week zijn er in Nijmegen weer genoeg filantropische activiteiten te vinden: de achtste Nijmeegse Ragweek is van start gegaan en ANS doet verslag van de leukste acties. Dit keer: Wetboek werpen

Tekst en foto's: Bas van Woerkum

In de pauze van woensdag 11 maart had iedereen met haat voor het wetboek de mogelijkheid om deze zo ver mogelijk te werpen voor het goede doel. 'Voor twee euro mag je twee keer gooien', vertelt de leiding. Stiekem blijken de rechtenstudenten veel om hun wetboeken te geven, want verwikkeld in plastic tassen en vastgeplakt met duct tape zal er niet veel met de bundels gebeuren.

Tijdens de officiƫle start om 12.40 uur is het rustig. De eerste aangekondigde gooi naar succes wordt gedaan door professor Steven Bartels. Hij stroopt zijn mouwen op en gaat klaar staan met zijn wetboek. Ondanks twee redelijke worpen oogt hij teleurgesteld over zijn pogingen. Anderen denken dat ze het beter kunnen en melden zich aan om de professors afstand te verbeteren.

Hoewel de opkomst wat mager blijft, zijn er toch enthousiastelingen die het staande record proberen te verbreken. Anderen blijven liever langs de kant zitten en kijken naar de werpers - misschien uit gebrek aan vaardigheden, misschien ook uit vermaak.

wetboek1