logo website ANS

 (advertentie)

ANS bezocht: The Fashionshow

Marit Willemsen

Ultrahippe kledingwinkels Make My Day en Porch People sloegen afgelopen zaterdag de handen ineen en presenteerden hun lente- en zomercollecties tijdens een modeshow in de Stevenskerk. ANS nam plaats tussen de fashionbloggers en deed verslag.

Tekst: Marit Willemsen Foto: Mark Ooms

Van Porch People of Make My Day heb je - door al het geweld van grote winkelketens in Nijmegen - wellicht niet gehoord, maar de winkels zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Zowel Porch People als Make My Day hebben een aanbod van vintage en nieuwe kleding in de rekken hangen, Make My Day combineert dit als 'concept store' ook nog eens met een lunchroom en kapperssalon.

Modeliefhebbers, fashionbloggers en andere geïnteresseerden verzamelen zich in de bijzondere locatie van de show: de Stevenskerk. Drinken en een kerkbezoek gaan prima samen, zo blijkt als iedere aanwezige bij binnenkomst een cocktail in de handen krijgt geduwd. Organisatoren en eigenaressen van de winkels Iris van Hees en Julie Ottevanger doen de locatie bovendien eer aan door de kruisvormige catwalk. De tropische tunes van DJ-collectief De Tropen galmen lekker door de ruimte, wanneer iedereen een plaats zoekt op de kerkbanken.

20150418 - The Fashionshow SS15 10 - (c) Mark Ooms

Tropisch warm Het eerste mannelijke model maakt zijn wandeling over de catwalk, de show is van start. Het thema is 'tropisch' en dat wordt meteen duidelijk: hawaï-blouses en shorts voor de mannen en bikini's, jurken en fleurige two-pieces, gecombineerd met plateausandalen of laarzen voor de dames, komen voorbij. Daarnaast blijkt de sok dé accessoire van het moment. Vooral de mannelijke modellen dragen twee verschillende sokken, wat opvalt onder de korte shorts. Nieuw wordt gecombineerd met vintage-items en enkelen in het publiek maken enthousiast foto's van hun favorieten. Alles zal namelijk te koop zijn in de winkels.

Wie er niet snel genoeg bij is met de camera heeft geluk. Het is mogelijk om de lievelingscombinatie van de avond alsnog te kieken wanneer ze voorbij komen op een groot scherm. Natuurlijk gebeurt dit onder het genot van nog een drankje. De gin & tonics vloeien rijkelijk en De Tropen draaien nog maar eens een plaatje tot je zingend te kerk uit kunt.