logo website ANS

 (advertentie)

My Queen Karo: krakersdrama van kwaliteit

Lucy

Plot: De deels autobiografische film van Dorothée van den Berghe speelt zich af in de Amsterdamse krakerswereld van de jaren ´70. De Vlaamse Karo (Anna Franziska Jäger) groeit op in een kleurrijke commune, waar haar teruggetrokken moeder Dalia (Deborah François) geld probeert te verdienen met naaiwerk, terwijl haar vader Raven (Matthias Schoenaerts) de straat op gaat om te vechten voor zijn wereldverbeterende idealen. Karo lijkt te moeten kiezen tussen haar ouders als haar vader doodleuk zijn nieuwe vriendin met diens twee kinderen in het pand introduceert. Ze kiest er echter voor om te vluchten in haar eigen wereldje, waarin haar schommel en haar egel Iglo soelaas bieden.

Plus De film vormt een mooi sfeerbeeld van de hippietijd, waarin zowel clichés over geitenwollen sokken en klagende burgermannen als opvallende elementen de revue passeren. Zo wordt Karo stiekem gedoopt door haar gelovige tante en wordt er in het pand naarstig geoefend voor de uitvoering van een opera over Louis XIV.

Min Veel personages blijven steken in typetjes: Raven als onverbeterlijke hippie, de vertoornde huiseigenaar in een grote wagen en het Hongaarse hoertje Jacky, dat Karo aanraadt vooral haar eigen weg te volgen.

Dus Subtiele film met opvallende point-of-view die zeker zienswaardig is.

Film: My Queen Karo Regisseur: Grant Heslov Speelduur: 101 minuten Genre: Drama

Deze film draait in Lux.