You Will Meet a Tall Dark Stranger: hedonisme voor de gewone mens

Jozien

Plot: Twee getrouwde stellen, Alfie en Helena en hun dochter Sally en haar man Roy, zijn allemaal op hun eigen manier op zoek naar geluk. Alfie verlaat Helena omdat hij vindt dat ze toegeeft aan het oud worden en Helena draait door deze gebeurtenis door. Ze bezoekt een vrouw die zegt de toekomst te kunnen voorspellen en legt al haar vertrouwen in wat deze 'ziener' haar vertelt. Alfie trouwt ondertussen met een dame van twijfelachtige allure, Charmaine. Zij slurpt al zijn geld op en gaat vervolgens vreemd. Sally besluit door geldproblemen weer te gaan werken en krijgt een baan bij een galerie. Daar wordt ze verliefd op haar baas. Haar man gaat er ondertussen vandoor met Dia, het meisje dat hij elke dag bespiedt vanuit zijn kamerraam. De gebeurtenissen ontwikkelen zich hierna voor de meesten van hen noodlottig.

Plus: De film is geregisseerd door Woody Allen en dat is op veel fronten te merken. De zalvende stem van een alwetende verteller tussendoor, de ouderwetse muziek en het ontspannen sfeertje dat er in de film hangt maken dat het geheel heel prettig en kabbelend aandoet. Het acteerwerk is goed, vooral door de aanwezigheid van Anthony Hopkins en Antonio Banderas. Op momenten is de film hilarisch en tijdens de volle 98 minuten zit je met een grote grijns op je gezicht. Het leven van de gewone mensen blijkt zeer vermakelijk.

Min: Het verhaal valt tegen. Er gebeurt eigenlijk niets en het is wachten op de Grote Gebeurtenis, die grotendeels uitblijft.

Dus: Geen epische, maar fijne film, die op een kleine manier een kijk geeft op een groot thema in het leven.

Film: You Will Meet a Tall Dark Stranger Regisseur: Woody Allen Speelduur: 98 minuten Genre: komisch drama