logo website ANS

 (advertentie)

Hereafter: prachtige film met korte spanningsboog

Dorien

Plot In deze veelbelovende samenwerking van regisseur Clint Eastwood en producer Steven Spielberg zijn drie mensen op hun eigen manier bezig met het hiernamaals. De Amerikaanse George (Matt Damon) is helderziend, de Franse Marie Lelay beleeft een bijna-dood-ervaring tijdens een tsunami en de Engelse Marcus rouwt om zijn overleden tweelingbroer Jason. Ze wonen ieder in een ander land maar ze blijken elkaar hard nodig te hebben. George is bang om als freak gezien te worden wegens zijn gave. Marie heeft zelf ervaren dat er meer is na de dood maar stuit op onbegrip. Marcus wil dolgraag in contact komen met Jason en werkt op hilarische wijze een hele rij psychics af.

Plus De film is werkelijk prachtig gemaakt, en werd daarom ook genomineerd voor de oscar Beste Visuele Effecten. De tsunami in de openingsscène is huiveringwekkend echt en het hiernamaals is op een wonderlijke manier vormgegeven als een donkere, stille ruimte. Het verhaal is daarbij best verfrissend. Drie mensen zijn bezig met het hiernamaals zonder dat het overdreven wordt. Nergens wordt het zweverig of evangelisch. Ze gaan er vanuit dat er meer is tussen hemel en aarde en als kijker ga je daar in mee.

Min De film begint ongelooflijk spannend met een tsunami en de bijna-dood-ervaring van Marie. De spanningsboog blijft nog een tijdje gespannen met de dood van Jason en de prille relatie van George en zijn kookmaatje. Hoe verder de film vordert, hoe meer de spanning afneemt. Doordat er steeds gewisseld wordt tussen deze verhalen krijgt niemand de aandacht die hij verdient. Daarbij komt dat de verhalen nogal abrupt worden afgebroken om naar het einde toe te werken. Op geforceerde wijze komen de drie verhaallijnen samen en leefden ze nog lang en gelukkig.

Dus Het is een prachtig gemaakte film met een verhaal dat sterk begint, en als een plumpudding in elkaar zakt.

Regisseur: Clint Eastwood Genre: Drama/Fantasy Release: 10 maart 2011 (Nederland) Speelduur: 129 minuten

Deze film draait in Lux