logo website ANS

 (advertentie)

Pirates 4: Oud en vertrouwd piratengeweld

Jozien

Plot: In Pirates of the Carribean: On Stranger Tides komt knuffelpiraat Jack Sparrow naar Londen omdat hij hoort dat iemand onder zijn naam een bemanning werft. Het blijkt een oude liefde van hem te zijn, die hij ooit met een gebroken hart achter liet. Zij is de dochter van de legendarische kapitein Blackbeard en ronselt Sparrow tegen zijn wil op het schip van de bebaarde kapitein. Die is op zoek naar de Fountain of Youth. Net als de Spanjaarden en de Britten varen Sparrow en Blackbeard een gevaarlijke route om als eerste de bron die lang leven geeft te bereiken. Sparrows prioriteit is en blijft echter het terugvinden van zijn geliefde schip The Black Pearl.

Plus: In deze film blijven vaste acteurs Keira Knightley en Orlando Bloom achterwege en bestijgt Penelope Cruz het toneel. Hoewel haar accent soms gek genoeg wat overdreven aandoet, is haar latijnse temperament verfrissend en zet ze een prima prestatie neer. Daarnaast blijft het piratenavontuur tot de verbeelding spreken. De vechtscènes, de mooie grote schepen en de vreemde gewoontes op de boot zijn extreem vermakelijk. Johnny Depp zet ook in deze film als Jack Sparrow een geweldige acteerprestatie neer en is bij tijd en wijlen hilarisch. De film is het eerste Pirates-deel dat in 3D is verschenen. Dit is erg mooi gedaan, en de beelden zijn af en toe fenomenaal.

Min: De film is weinig verrassend. Daarnaast wordt het gedrag van Sparrow enigszins voorspelbaar en is het einde van de film een geforceerde dooddoener.

Dus: Niet zeuren, zitten, kijken.