Home CultuurCultuurtip Cultuurtip juni

Cultuurtip juni

door cultuuropdecampus

Cultuur op de Campus geeft op ANS-Online maandelijks een aantal cultuurtips met toelichting. Het valt niet altijd mee om iets leuks te pikken uit de bomvolle cultuuragenda’s. In Nijmegen is er veel aanbod, maar weten studenten wel hun weg hiernaartoe te vinden? Dit zijn de tips voor de maand juni.

1. Hip-Hop Night | Altijd Onderweg & Massi
Het collectief Altijd Onderweg neemt je door middel van verschillende wereldse genres mee op wereldreis, met hiphop als uitgangspunt. Met hun oprechte en eerlijke teksten brengen zij mensen bij elkaar. Onlangs brachten zij hun gelijknamige debuut EP uit! Op deze avond spelen zij samen met Massi, een Nederlandse rapper die autobiografische teksten over geloven in jezelf en het waarmaken van je dromen combineert met frisse beats. Samen met zijn getalenteerde liveband zorgt hij gegarandeerd een geweldige avond. Een zomeravond vol met verfrissende, Nederlandse hiphop!

Datum: 12 juni
Tijd: 20:30
Locatie: Cultuurcafé
Entree: gratis
Meer informatie: www.cultuuropdecampus.nl

2. Beast
In deze psychologische thriller volgen we Moll, 27 jaar en nog steeds thuiswonend. Ze wordt verstikt door de kleine eilandgemeenschap rondom haar en te verplicht door haar familie om weg te komen. Wanneer ze Pascal ontmoet, een vrijgevochten vreemdeling, opent een hele nieuwe wereld zich voor haar en begint ze zich voor het eerst levend te voelen, terwijl ze vreselijk verliefd wordt. Eindelijk los van haar familie komt Moll bij Pascal langs om een nieuw leven te beginnen. Maar wanneer hij wordt gearresteerd als de hoofdverdachte in een reeks brutale moorden, blijft ze geïsoleerd en bang achter. Kiezen om hem bij staan tegen de verdenkingen van de gemeenschap, ziet Moll zichzelf gedwongen om keuzes te maken die haar leven voor altijd beïnvloeden.

Datum: vanaf 21 juni
Tijd: zie LUX
Locatie: LUX
Entree: op dag van première €5.50, anders €6,50 voor studenten
Meer informatie: www.lux-nijmegen.nl

3. Studenten Bigband Nijmegen: SBBN + CMC: Sylva
Ook dit semester zal Studenten Bigband Nijmegen weer afsluiten met niet een, maar twee spetterende eindoptredens! Op 22 en 23 juni zullen ze samen met extra blazers én strijkers van het Nijmeegse Studentenorkest Collegium Musicum Carolinum Brebl op zijn kop zetten! Een unieke samenwerking van zo’n pak ‘m beet 40 muzikanten op één podium belooft natuurlijk magisch te worden. Maar het wordt schittermagisch wanneer ze daarbij ook nog eens het volledige album Sylva van Snarky Puppy en het Metropool Orkest gaan spelen! Daarnaast spelen ze ook nog een lichte set met begeleiding van hun zangeres Kitty Meijer.

Datum: 22 en 23 juni
Tijd: deur open: 20:30, aanvang: 21:00
Locatie: Brebl
Entree: €5 voor studenten in de voorverkoop, €7 voor studenten aan de deur
Meer informatie: www.sbbnijmegen.nl

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen