Loading...
Je bevindt je hier:  Home  >  Cultuurnieuws  >  Huidig artikel

[Update] Grote schade bij QHarmony door diefstal

Door   /   12/09/2014  /   8 Comments

539759_678440115510070_246036387_n

De Nijmeegse studentenharmonie QHarmony heeft haar concertreis in Praag vervelend afgesloten. Op de laatste dag werden uit een bus muziekinstrumenten gestolen met een totale waarde van 20.000 euro.

Huguette Poolen, lid van QHarmony, geeft aan dat de harmonie er vlak voor het laatste concert achterkwam. ‘En ja, dat was flink balen. We zagen meteen dat er van vijf leden instrumenten ontbraken en die zijn erg duur. Sommigen hadden wel een verzekering, maar die heeft helaas lang niet alles uitgekeerd. De schade is nog steeds ongeveer 10.000 euro.’

Het concert kon wel doorgaan, maar zonder de muzikanten van wie de instrumenten waren gestolen. Zij hebben de avond doorgebracht op het politiebureau. In oktober organiseert het orkest een benefietconcert, waarmee de vereniging de gedupeerden tegemoet wil komen.

Update 12 september 15.56:
De datum van het benefietconcert is bekend. Op vrijdag 17 oktober zullen de klanken van het studentenorkest vanaf 20.30 klinken uit de aula. QHarmony-lid Huguette Poolen geeft aan dat de vereniging nog in beraad is over een ludieke actie.

    Print       Email
 
 • Steef

  Gedeputeerden?

 • Stom

  Wel erg stom van Nijmeegse studentenharmonie QHarmony dat zij niet als collectief hiervoor een verzekering heeft afgesloten.

 • Emm

  Waarschijnlijk zijn niet alle instrumenten eigendom van het orkest. Collectief verzekeren is dan niet mogelijk, zeker wanneer het een verzekering betreft voor bijvoorbeeld alleen een concertreis.

 • Belang

  Eigendom van de instrumenten is niet van belang voor een verzekering. Je hoeft alleen maar belang te hebben bij de verzekering. En als orkest heb je zeker een collectief belang.

 • Anneloes

  Ik heb nog een dwasfluit liggen die ik eigenlijk niet gebruik.. Is er een emailadres dat ik contact op kan nemen met QHarmony of de organisatoren van het evenement?

 • lid QHarmony

  Het beste is om een mail te sturen naar info@qharmony.nl

 • Q’er

  Het orkest is zo goed mogelijk verzekerd. Niet alles is echter verzekerbaar en de waarde van een instrument komt lang niet altijd overeen met wat de verzekeringen willen uitkeren.

 • TB

  Als wij op concertreis gaan, betalen wij gewoon premie voor een dergelijke verzekering. Ik weet niet of dit onder een reisverzekering kan vallen, maar het is zeker mogelijk! Wel heel vervelend voor de getroffen muzikanten. Wanneer een basklarinet of iets dergelijks gestolen wordt, kost dat al snel €7000. Een euphonium €7000. Een trompet €4000. Dan valt de schade nog enigszins mee…