Loading...
Je bevindt je hier:  Home  >  Muziektip  >  Huidig artikel

Week 39: De week van de releases!

Door   /   27/09/2010  /   No Comments

Komende week worden er zowel in Arnhem en Nijmegen nieuw werk van Nijmeegse en Arnhemse acts gepresenteerd.

Donderdagavond 30 september zal de Nijmeegse artieste Lea live in de winkel van Kroese Nijmegen komen spelen. De instore is ter promotie van Lea’s fantastisch klinkende debuutcd ‘Can I come by?’ die ze net uitgebracht heeft. Aanvang van de instore is omstreeks 20.00 uur. Lea is een van de nieuwste artiesten die onderdak hebben gekregen bij het Nederlandse platenlabel Excelsior. Lea is zangeres, gitariste en liedjesschrijfster. Direct nadat Lea in maart 2009 haar handtekening zette onder een platencontract bij Excelsior Recordings vertrok ze naar Amerika, naar de roots van haar muzikale voorkeur: New Orleans, Memphis, Nashville en New York City. Daar kregen haar liedjes uiteindelijk de vorm en ziel de ze nog nodig hadden. Weer thuisgekomen ging Lea hard aan de slag, et nu als resultaat de cd ‘Can I Come By?’, een volwassen en doorleefd klinkende cd, zeker voor een debuutalbum.

Diezelfde avond spelen de mannen van het Nijmeegs/Arnhemse Krach in LuxorLive. Zullen daar een schijfje met de eerste single, twee albumtracks en twee remixes presenteren, genaam ‘Kompakt Disk’. Een van deze nummers is al enthousiast ontvangen door 3voor12 en gebombardeerd tot “Hollandse Nieuwe” . Daarnaast zijn ze ook nog door 3voor12 verkozen tot de band van de maand september. De release in de Kleine Zaal zal een speciaal feestje worden: Krach neemt het DJ-duo Die Lui mee. Tegen het einde van de set gaat de band een clash aan met de dj’s, om vervolgens een stampende dj-set op het publiek af te vuren.

Naast Krach en Lea presenteren ook de jongens van de Nijmeegse rockband Taxidermist (zie foto boven) hun nieuwe EP ŒArrangement in muziekkroeg Merleyn. Taxidermist is een vierkoppige band, die grooverock, stoner, postrock en funk verwerkt tot een eigen sound met referenties naar bands en muzikanten als Queens of the Stone Age, Rage against the Machine, Jimi Hendrix en Masters of Reality. In het Taxidermist-lab wordt een gruizig en groovend klinkende ritmesectie gecombineerd met eigenzinnig rockend gitaarspel, psychedelische orgelpartijen, synths en donkere, getergde vocalen. Bij de entree is overigens de EP inbegrepen, dus dat is mooi meegenomen!Tekst: Edwin Niemantsverdriet

    Print       Email