Gentse prof biedt ruimte aan spiekers

Henk Strikkers

Voor één tentamen hoeven de studenten Wegenbouw aan de Universiteit Gent niet meer te vrezen. Een professor biedt studenten die bij hem een mondeling tentamen hebben namelijk steevast een kans om hem te bedriegen.

De 64-jarige Etienne de Wilde heeft er een gewoonte van gemaakt tijdens zijn tentamens - die bestaan uit twee vragen uit een vooraf bekendgemaakte lijst van dertig - een halfuurtje te gaan 'wandelen'. Gevolg is dat studenten de tijd hebben om de vragen snel over te pennen. Ook gaan er verhalen dat De Wilde studenten ostentatief de rug laat zien, om het spieken te bevorderen.

Ondanks eerdere waarschuwingen van de decanen is de heer De Wilde niet van plan zijn gedrag te wijzigen. De universiteit reageert diplomatiek: 'Wij zullen hier zo snel mogelijk overleg over plegen met de onderwijsdirecteur en de decaan, en zien welke stappen we kunnen ondernemen'. Verwacht wordt echter dat De Wilde tot zijn pensioen gewoon zijn gang kan blijven gaan. De oorzaak van de slechte kwaliteit van Belgische wegen is ons direct duidelijk.