Station krijgt extra fietsklemmen

Martini

De gemeente Nijmegen gaat eindelijk werk maken van de problemen die iedereen heeft bij het stallen van fietsen. Het overgrote deel van de mensen slaagt er nimmer in om een legale parkeerplaats voor het rijwiel te vinden, waardoor het vervoermiddel regelmatig verwordt tot een speelbal van de organisator van fietsenrazzia's, de AFAC. De lokale overheid is niet geheel doof voor de kritiek en heeft dan ook besloten om op korte termijn ongeveer 360 extra fietsklemmen aan de voorzijde van het Centraal Station te plaatsen.

Aan de westkant van Nijmegen Centraal wordt het aantal stallingen reeds uitgebreid van 200 naar 1300 fietsklemmen, waardoor er binnenkort in totaal plaats komt voor 1460 fietsen extra. Overigens hebben de verbouwingen van de fietsenstalling aan de westzijde van het station vertraging opgelopen als gevolg van de strenge vorst. Aanvankelijk diende deze stalling begin maart opgeleverd te worden, maar dit wordt dus later, omdat het momenteel niet mogelijk is om te bestraten. De fietsenstalling aan de uitgang van de Tunnelweg zal goed verlicht worden om de veiligheid van reizigers te vergroten. De nieuwe klemmen aan de voorzijde van het station worden wel aan het begin van maart verwacht.

De 1460 extra stallingen zijn overigens niet de laatste uitbreiding. In september 2010 zal er begonnen worden met de bouw van een ondergrondse parkeergarage aan de Van Schaeck Mathonsingel, waarin ook een gratis stalling zal komen met plaats voor 1000 fietsen. Deze bouwwerkzaamheden worden naar verwachting in de eerste helft van 2012 afgerond. Totdat al deze nieuwe fietsenstallingen geplaatst zijn, zal het echter schipperen blijven met je fiets. Houd je rijwiel goed in de gaten, anders gaat de AFAC ermee heen!