Reclameverbod op de campus

Henk Strikkers

Het College van Bestuur heeft besloten om alle reclameuitingen op de campus te verbieden, want al die kleine, tere kinderzieltjes die hier rondlopen moeten beschermd worden tegen de boze buitenwereld. Stel je eens voor dat die onbevlekte eerstejaars op keiharde wijze worden aangerand door Pieckenposters, hoe moet het dan verder met deze wereld?

De eerste die sneuvelen in de frontlinie zijn de beeldschermen in de Refter, die pas enkele maanden de balken sierden. Onze conculega's melden dat de schermen waarschijnlijk zullen gaan worden gebruikt om nonstop informatie uit te zenden over de grandioze Radboud Universiteit, onder leiding van de grote leider Roelof de Wijkerslooth.

In beginsel zijn alle reclameuitingen voor derdenpartijen verboden, maar de Kulturkammer het CvB kan in specifieke gevallen een uitzondering maken. Dat studenten, de toekomstige avantgarde van de samenleving, niet van alle prikkers weggehouden hoeven te worden mag als een vaststaand feit worden beschouwd. Dat er een andere drijfveer achter dit verbod schuilgaat eveneens.