Nijmeegse bootlifters naar Venezuela

Henk Strikkers

ANS gaf vorig jaar al het goede voorbeeld door al bootliftend van Nijmegen naar Antwerpen te gaan. Twee Nijmeegse studenten besloten een stapje verder te gaan en te proberen Isla Margarita, voor de kust van Venezuela, te bereiken.

Gudo Bik en David Bijl vertrokken op 24 augustus 2009 vanuit Nijmegen richting Delfzijl en bereikten inmiddels al de Caribische Zee. De twee studenten op queeste houden voor De Gelderlander een logboek getiteld de Liftend over de wilde baren bij, waarin onder andere te lezen valt hoe ze als illegale Afrikaanse vluchtelingen en in een limousine richting Venezuela vervoerd worden.

De jongemannen hadden het idee om te vertrekken al voordat de Juni-ANS verscheen, maar voelden zich wel gesterkt door onze reportage: 'Redacteurs van het Nijmeegs studentenblad ANS zijn laatst in twee dagen van Nijmegen naar Antwerpen gelift. Hoewel de binnenvaart iets toegankelijker is, biedt dit toch weer wat vertrouwen dat ons gebrek aan voorbereiding en onze voorliefde voor bijna kansloze projecten beloond gaat worden.'