Actieweken bij AKKU

Henk Strikkers

Onder het motto 'de studenten worden uitgekleed' komt het Nijmeegs Onderwijsplatform (NOP), onder leiding van AKKU, volgende week met een heuse actieweek. De eventuele afschaffing van de studiefinanciering, de invoering van een bindend studieadvies en de lage kwaliteit van colleges roepen immers om keiharde aksies van de rode Ondergangbewoners.

Het NOP, dat op initiatief van AKKU in het leven is geroepen en waarin ook diverse jongerenpartijen zijn opgenomen, organiseert volgende week in navolging van een landelijke actieweek in Nijmegen verschillende acties. Wij hebben alvast de hand weten te leggen op de agenda.

Aanstaande dinsdag zal er een nog vrij onbekende publiciteitsactie, waar een ouderwetse banner-drop deel van uit maakt, plaatsvinden op de Campus. Een dag later is het tijd voor een discussieavond in CC3, waarbij 'oud-actievoerders en kritische docenten' het woord zullen voeren. Op de donderdag om 12:30 uur is ook nog ruimte gevonden om een oergezellige mensenketting te vormen in de Thomas van Aquinostraat.

Protesteren tegen AKKU of het uitlekken van deze gegevens kan hieronder.