De grote verhuizing

Kiki Kolman

TvA 5 zal er over vijf jaar niet meer zijn. Niet alleen de Rechtenfaculteit heeft namelijk een verhuizing in het vooruitzicht: als in 2014 het Grotiusgebouw is opgeleverd en alle wettenbundels zijn verhuisd, wordt het tijd voor de Faculteit der Managementwetenschappen (FdM) om zich voor te bereiden op een verhuizing. Zij zal de Heyendaalseweg oversteken en intrek nemen in het Gymnasion. De Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN), die nu in de Noordvleugel van dit gebouw huishoudt, zal hier vertrekken. Er zal nog een extra vleugel worden bijgebouwd om alle managementwetenschappers te kunnen bergen. Op de plaats waar nu TvA 5 staat, zal een nieuwbouw komen voor Sociale Wetenschappen.

Huub Looijmans, secretaris-directeur van FdM, is blij met de plannen. 'TvA 5 kende een aantal tekortkomingen. Het is bijvoorbeeld een heel gesloten en onoverzichtelijk gebouw en er is weinig ruimte voor docenten en studenten om samen te komen. Bovendien maakt het grote aantal ingangen dit, ook met oog op veiligheid, niet het beste pand.' Het Gymnasion zou op al deze gebieden een grote verbetering betekenen.

De verhuizing van Managementwetenschappen naar de Noordvleugel van het Gymnasion zal in twee delen plaatsvinden. Het eerste deel van de kantoren zal in 2016 worden overgeplaatst. In 2018, als de aanbouw bij het Gymnasion gereed is, zal de rest volgen. Vanaf dat moment kan TvA 5 met de grond gelijk worden gemaakt en kan worden gestart met de nieuwbouw voor Sociale Wetenschappen. Details over hoe de nieuwbouw eruit gaat zien zijn nog niet bekend.