Home Opinie & AchtergrondIngezonden [Ingezonden] Tentamenstress zonder MMS

[Ingezonden] Tentamenstress zonder MMS

door Redactie

Sander Nederveen, vierdejaars student Amerikanistiek, doet zijn beklag over het feit dat het MultiMedia Studiecentrum (MMS) van de Faculteit der Letteren wordt verbouwd precies wanneer letterenstudenten tentamens hebben. ‘Enkele tientallen computerplaatsen en samenwerkplekken zijn schaamteloos geëlimineerd in de drukste week van het semester.’

De eerste tentamenweek aan de RU is weer goed en wel aangebroken. Althans, voor de letterenfaculteit in ieder geval. Na ruim drie jaar aan de Radboud te hebben gestudeerd, dacht ik dat ik alles toch wel gezien had: de muziek in de Refter staat nog steeds te hard, de computerschermen in vide zijn nog altijd psychedelisch wazig en inmiddels ben ik toch ook wel aan die Spar gewend. En dan toch is het de RU gelukt om mij te verbazen. De discutabele eer gaat naar degene die het heeft bedacht om het MMS tijdens de tentamens te sluiten. Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om te snappen dat dat echt geen goed idee is.

In de eerste plaats is het zo dat de luidruchtige geschiedenisstudenten zich nu niet meer slechts in het MMS profileren, maar ook in de rest van het Erasmusgebouw te vinden zijn. Daar moet ik me overheen kunnen zetten, zij zijn immers ook maar slachtoffer van de gehele situatie. Erger is dat er enkele tientallen computerplaatsen en samenwerkplekken schaamteloos geëlimineerd zijn in de drukste week van het semester, en dat de vervanging daarvoor nauwelijks gepast te noemen is. Het is me dan ook een raadsel waarom ze niet hebben besloten de week na de tentamens het MMS te sluiten. Logischerwijs is dat de rustigste week van het semester. Maar nee, dat kon natuurlijk niet.

Wat me nog het meest raakt, is het feit dat de Radboud Universiteit toch duidelijk kleur bekent als het gaat om letterenstudies. Nu worden ze al weggezet – wellicht niet geheel onterecht – als pretstudies waarvoor niets gedaan hoeft te worden. Blijkbaar is dat ook precies hoe het universiteitsbestuur over ons dacht: letterenstudenten hoeven vast niet te leren tijdens hun tentamenweken, dus precies dan kan het MMS wel dicht. Nu mag men letterenstudies pretstudies vinden, op deze manier is voor ons de lol er wel vanaf.

Bedankt hoor, Radboud Universiteit!

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen