VANAVOND: Hoger onderwijsdebat in Nijmegen

Erik

Vanavond organiseren het ANS, studentenvakbond AKKU en LUX een hoger onderwijsdebat in Nijmegen.

Hoger onderwijs staat hoger dan ooit op de politieke agenda. Opvallend is dat niet, want met maatregelen zoals de langstudeerboete, de verkorting van het recht op Openbaar Vervoer en de afschaffing van de basisbeurs is er genoeg reden voor discussie. Veel studenten demonstreerden afgelopen jaar tegen de maatregelen die werden opgelegd door staatsecretaris Halbe Zijlstra. Er werd door de Landelijke Studentenvakbond, het Interstedelijk Studenten Overleg en de Landelijke Kamer Van Verenigingen zelfs een rechtszaak tegen de staat aangespannen over de langstudeerboete. Zij kregen in de rechtszaal geen gelijk, maar wellicht wel op 12 september, wanneer Nederland naar de stembus gaat.

Op de avond voor de verkiezingen wordt het hoger onderwijs nog eenmaal onder de loep genomen in LUX. Zijn de maatregelen van Zijlstra goed voor het onderwijs en student? En zo nee, hoe kan het beter?

Een debat met Anne-Wil Lucas (VVD), Jasper van Dijk (SP), Hugo Scherff (ChristenUnie) en Niels van den Berge (GroenLinks), Anne-Marie Vreman (CDA), Paul van Meenen (D66) en Manon Fokke (PvdA). Het debat wordt geleid door Bregje Cobussen en begint om 20.00 uur, kaarten zijn gratis en te reserveren op de site van lux (www.lux-nijmegen.nl), telefonisch via 0900-5894636 en aan de kassa.

Ben jij erbij? Laat het ons weten via het Facebook-event en nodig al je vrienden uit.