30 ANS: Drugs

Redactie
wanna get high?

Deze maand viert ANS haar dertigste verjaardag. Onder de noemers 'Seks, Drugs, Rock-'n-roll en Radboud Universiteit' schotelen we je een aantal smakelijke artikelen voor die de afgelopen jaren bij ANS het licht hebben mogen zien. Vandaag: laat je bedwelmen door artikelen over drugs.

In zowel 2002 als in 2014 onderzocht ANS het drugsgebruik onder studenten. Uit de enquête uit 2014 onder 800 respondenten, bleek onder meer dat de management- en letterenstudenten de fanatiekste pillenslikkers waren. De resultaten uit de enquêtes verschilden minder dan je misschien zou denken. Alleen het gebruik van paddo's was drastisch afgenomen, wat waarschijnlijk te wijten is aan het feit dat deze in de tussentijd illegaal waren geworden. In 2011 zocht de redactie, wellicht vanwege deze maatregel, naar legale organische drugs. In 1992 maakte ANS zelfs een volledige reportage over de hennepcultuur in Nijmegen. 

Naast recreatief gebruik, kunnen sommige drugs ook worden genomen om het studeren te stimuleren. Onder titel 'Haal tienen met amfetaminen' zocht ANS uit met welke verdovende middelen het beste de tentamenstress getrotseerd kan worden.

Bier!
De favoriete manier voor de student om zichzelf van de wereld te brengen, blijft toch met behulp van alcohol. Vooral bier was een goedje dat gretig aftrek vond in artikelen. Wat is de geschiedenis van het Nijmeegse bier? Waar kun je het beste een goudgeel gerstenatje drinken? Hoe kun je het zelf brouwen en hoe kom je het snelst van de daaropvolgende kater af?    

 

Reacties (0)

Op dit bericht is nog niet gereageerd.

Laat een bericht achter

  1. Reageer als gast
0 Characters
Bijlagen (0 / 3)
Deel jouw locatie