30 ANS: Rock-'n-roll

Redactie
Op rolletjes

Deze maand viert ANS haar dertigste verjaardag. Onder de noemers 'Seks, Drugs, Rock-'n-roll en Radboud Universiteit' schotelen je we een aantal smakelijke artikelen voor die de afgelopen jaren bij ANS het licht hebben mogen zien. Deze keer: Rock-'n-roll.

Eigenzinnige grappenmakers
In dertig jaar tijd hebben er genoeg opmerkelijke personen in ANS gestaan, die met recht Rock-'n-roll genoemd kunnen worden. Hans Teeuwen bijvoorbeeld, die in een interview vol passie oreert over de Jazz. Ook andere tegendraadse caberetiers, zoals Youp van het Hek, Wim Helsen, Arjan Ederveen en Micha Wertheim deden hun zegje in ANS.

Niet van de straat
Wie Rock-'n-roll zegt, zegt muziek. In de dertig jaar gaf ANS onder andere aan Spinvis, Charly Lownois, Jett Rebel en Typhoon een podium om zichzelf te etaleren. Ook de lokalere muzikanten brachten zich ten gehore, zoals de Sjonnies, De Staat, Roy Santiago en de tamboerijnvrouw. Daarnaast volgden we de Nijmeegse straatmuzikant op de voet

Tegendraads
De echte Rock-'n-roll is echter moeilijk in een straatje te passen. De politicus Pim Fortuyn, kunstenares Tinkebell, dichter Ilja Leonard Pfeijffer, tattookoning Henk Schiffmacher, kunstenaar Wim T. Schippers en de theatermakers van De Warme Winkel; ze ademen allemaal de tegendraadsheid uit die hieraan eigen is.  

Reacties (0)

Op dit bericht is nog niet gereageerd.

Laat een bericht achter

  1. Reageer als gast
0 Characters
Bijlagen (0 / 3)
Deel jouw locatie