ANSadvo 570x135

ANS seeked it out

Verengelsing van de RU: moet dat nu?

Verengelsing van de RU: moet dat nu?

De Radboud Universiteit verengelst. Vanaf volgend collegejaar zijn er acht Engelstalige bachelors en de universiteit wil er vaart achter zetten. Staan we aan de vooravond van een Engelstalige revolut…

Pim ten Broeke
Een dringend verzoek

Goed verhaal, lekker kort: Die versus Dat

Goed verhaal, lekker kort: Die versus Dat

In ‘Goed verhaal, lekker kort’ krijgen studentikoze taalverschijnselen hun welverdiende portie aandacht in een goed, maar lekker kort verhaal. Deze keer: Die versus Dat.

Tekst: Noor de Ko…

Noor de Kort
Het dudeïsme

Stoffelijk Overschot: het moderne levenstempo

Stoffelijk Overschot: het moderne levenstempo

Bij 'Stoffelijk Overschot' krijgen dode filosofen weer een stem. Met behulp van hun ideeën worden maatschappelijke kwesties kritisch onder de filosofische loep genomen. Deze keer kijkt ANS met e…

Auke van der Veen
Het beweeglijke moderne leven in beeld

Uit de Kunst: miskend meesterwerk Stationsplein

Uit de Kunst: miskend meesterwerk Stationsplein

Ieder plein, rotonde, muur of gevel in Nijmegen staat er vol mee: kunst. In ‘Uit de kunst’ worden verschillende van deze Nijmeegse pareltjes onder de loep genomen. Deze keer: miskend mees…

Annemarie Segeren
Hoe is de RU tot stand gekomen?

Radboud Rewind: de stichting

Radboud Rewind: de stichting

De Radboud Universiteit bestaat inmiddels al meer dan negentig jaar; van de eerste katholieke universiteit in Nederland naar de internationale 'Radboud University'. Elke keer vertelt een redacteur va…

Redactie
Keep Calm, Nederlands zal niet verdwijnen.

Goed verhaal, lekker kort: verengelsing

Goed verhaal, lekker kort: verengelsing

In ‘Goed verhaal, lekker kort’ krijgen studentikoze taalverschijnselen hun welverdiende portie aandacht in een goed, maar lekker kort verhaal. Deze keer: Keep Calm, Nederlands zal niet ve…

Noor de Kort
Een kijkje in de wetenschappelijke keuken

Bakken met je brein

Bakken met je brein

Bloemkool met cacaopoeder, sferische ravioli en aromamoleculen; dit klinkt als absurde culinaire hocus pocus, maar ook jij kan je studentenhap pimpen met scheikundige slimmigheden. ANS nam een k…

Redactie