Loading...
Je bevindt je hier:  Home  >  Radboud Universiteit  >  Huidig artikel

Esra Hageman lijsttrekker asap

Door   /   16/04/2013  /   3 Comments

asap

Asap heeft als eerste partij de lijst bekend gemaakt voor de USR-verkiezingen. Pas volgende week moeten de lijsten bij de universiteit worden ingeleverd, maar nu al is bekend dat Esra Hageman de kar gaat trekken voor de jongste studentenfractie. Ze is op dit moment derdejaars Culturele Antropologie en Ontwikkelingsstudies en coördinator interne betrekkingen bij studievereniging Umoja.

Hageman is vanzelfsprekend blij met het lijsttrekkerschap: ‘We hebben een enorm mooie lijst en als we met dit team alles uit de kast halen denk ik zeker dat we dit jaar voor drie zetels kunnen gaan.’ Welke punten voor asap belangrijk zijn, daar laat Hageman zich nog niet over uit, ‘maar persoonlijk vind ik de onderwijsintensivering een belangrijk punt. Vaak worden hoorcolleges nu gewoon verlengd en er gaat veel verloren doordat er niet in werkcolleges wordt geïnvesteerd.’

Jip Mennen, student Politicologie en penningmeester & activiteitencoördinator bij studievereniging ismus en Simon Tjoonk, student Sociale Geografie en huidig secretaris van Mundus zullen bij Hageman aansluiten in de USR als asap de drie gewenste zetels behaalt. Waar de partij vorig jaar in de top koos voor studenten die actief zijn bij de gezelligheidsclubjes, voeren dit jaar de studieverenigingen de boventoon. Van de eerste tien personen op de lijst zitten er op dit moment acht in het bestuur van hun studievereniging.

Het zal niet lang duren voordat ook bij AKKUraatd meer bekend wordt over de lijst. Of er dit jaar ook een derde partij meedoet aan de verkiezingen is nog afwachten, het blijft vooralsnog akelig stil rondom Siam.

Lijst asap
1. Esra Hageman, Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie
2. Jip Mennen, Politicologie
3. Simon Tjoonk, Sociale Geografie
4. Peter Moons, Moleculaire Levenswetenschappen
5. Inge Schepens, Geneeskunde
6. Dinny Pham, Communicatie- en Informatiewetenschappen
7. Tom Roelofs, Tandheelkunde
8. Koen van Heijster, Psychologie
9. Ilse Verstegen, Grieks en Latijn
10. Bart Vreeman, Bedrijfskunde
11. Anne Gerritsma, Biomedische Wetenschappen
12. Robin van Duijnhoven, Rechtsgeleerdheid
13. Justin Interfurth, Rechtsgeleerdheid
14. Eline van der Plas, Communicatiewetenschap
15. Frank Kreuwel, Natuur- en Sterrenkunde

    Print       Email
 
 • Geschokt

  Latijns?!

 • martwaterval

  Voor de duidelijkheid: Vorig jaar waren van de eerste vier kandidaten er drie actief als bestuurslid in hun studievereniging. Alleen Jelko zat in het bestuur van Phocas. De anderen waren wel lid van studentenverenigingen, maar bestuurslid van hun studievereniging.

  Gewoon om aan te geven dat deze berichtgeving een beetje tendentieus is. Waarom moet er een ‘lijn’ achter deze kandidaten gezocht worden en wordt er niet vanuit gegaan dat asap een brede studentenpartij is die capabele mensen aan de top van hun lijst positioneert?

  Verder opnieuw trots op deze prachtige lijst. Esra, goed gezegd, die derde komt eraan! Drie keer is scheepsrecht.

 • siam