ANSadvo 570x135

Feest der literatuur

Prijsvraag: win 2x2 kaarten voor de Festivalavond van het Wintertuinfestival

Van 22 tot en met 26 november vindt in Nijmegen literair festival het Wintertuinfestival plaats, met een programma vol optredens rond het thema 'De Vrije Lezer.' Op zaterdag 25 november is de festivalavond bij Doornroosje, waar schrijfster Nina Polak het openingswoord zal verzorgen. Daarnaast zullen ook schrijver en presentator Adriaan van Dis en cartoonist Kamagurka hun opwachting maken tijdens het avondvullende programma. Wil je kans maken op kaarten voor de Festivalavond, geef dan antwoord op de volgende vraag: 

Hoe gaat de tweede roman van Nina Polak heten?

Stuur je antwoord uiterlijk donderdag 23 november om 12.00 uur naar redactie@ans-online.nl en maak kans op twee kaarten. Vergeet niet je naam, e-mailadres en telefoonnummer te vermelden.

 

Redactie
Vluchtelingenverhaal in een muzikaal jasje

Prijsvraag: win twee kaarten voor No Refugee

Op 14 en 15 oktober is de rockmusical No Refugee te zien bij de Lindenberg, een bijzondere samenwerking tussen Nederlandse en Syrische muzikanten. Wil je kans maken op kaarten voor de voorstelling van zondag 15 oktober om 20.00, geef dan antwoord op de volgende vraag: 

Uit welke stad komt Adel Saflou, de leadzanger van rockmusical No Refugee?

Stuur je antwoord uiterlijk dinsdag 10 oktober om 12.00 uur naar redactie@ans-online.nl en maak kans op kaarten. Vergeet niet je naam, e-mailadres en telefoonnummer te vermelden.

Niet in de prijzen gevallen maar wel geïnteresseerd om diezelfde voorstelling voor de kortingsprijs van 5 euro te bezoeken? Stuur dan voor 12 oktober een mail naar larsratering@hotmail.com om je kaarten te reserveren.

 

 

Redactie
Aanstaande woensdag in Lux

Prijsvraag: win twee kaarten voor Etgar Keret: Based on a True Story (2017)

De film Etgar Keret: Based on a True Story (2017) is woensdag 31 mei te zien in filmhuis Lux, gevolgd door een Q&A met de makers. Naar aanleiding van een interview in 2010 begonnen Rutger Lemm en Stephane Kaas in 2013 met het maken van een film over de beroemde korteverhalenschrijver Etgar Keret. Hierin zijn reconstructies van zijn anekdotes en het schrijfproces, animaties van zijn verhalen, en interviews met vrienden en familie te zien. Het resultaat is een indrukwekkende film over het leven van Keret en zijn vertelkunst.

ANS mag twee kaarten weggeven. Wil je kans maken? Beantwoord dan de volgende vraag: 

Uit welk land komt korteverhalenschrijver Etgar Keret? 

Stuur je antwoord uiterlijk woensdag 31 mei om 12.00 uur naar redactie@ans-online.nl en maak kans op kaartjes. Vergeet niet je naam, e-mailadres en telefoonnummer te vermelden.

 

Redactie
Op reis met TEMKO

Prijsvraag: win 4x2 kaarten voor Darkness Rises - TEMKO

TEMKO is Nederlandse muziekgroep, bestaande uit vier opkomende musici vanuit diverse muzikale achtergronden. Hun muziek is te typeren als een eigenzinnige blend van minimal, contemporary en improv. Op 30 maart speelt TEMKO in De Vereeniging met hun programma Darkness Rises. Deze show is een vertaling van technologie en afstand naar muziek: een verklanking van de 30-jarige reis naar het onbekende van de ruimtesonde Pioneer 10, in combinatie met sfeervolle beelden.

ANS mag 4x2 kaarten weggeven voor het concert van TEMKO. Wil je kans maken? Geef dan antwoord op de volgende vraag:

In welk jaar werd de ruimtesonde Pioneer 10 gelanceerd?

Mail je antwoord uiterlijk zondag 27 maart naar redactie@ans-online.nl en maak kans om mee op reis te gaan met TEMKO. De winnaars zullen via mail op de hoogte worden gebracht.

 

Redactie

Win kaarten voor het Wintertuinfestival

In het leven bestaan twee zekerheden: we gaan allemaal uiteindelijk dood en eind november vindt het jaarlijkse Wintertuinfestival plaats. Ook dit jaar zijn er een hoop interessante sprekers uit de wereld van de literatuur, muziek en poëzie bijeen gesprokkeld om iets te doen met het thema 'de kunst van het verzamelen'. Komende donderdag spreekt onder andere Maxim Hartman op de campus van de RU en is er een middagprogramma georganiseerd door ANS tijdens de lunchpauze in de Refter, vrijdag treedt onder meer Spinvis op tijdens Poetracks in Doornroosje en zaterdagavond vanaf 20.30 vindt het festival plaats in het Lindenberg Theater. ANS geeft drie keer twee kaarten weg voor deze grootse avond met o.a. Wim T. Schippers, Gert Vlok Nel en P.F. Thomése.

Wil jij twee vrijkaarten winnen voor het Wintertuinfestival in het Lindenberg Theater? Mail dan uiterlijk donderdag 22 november het juiste antwoord op onderstaande vraag naar redactie@ans-online.nl. Vergeet niet je naam, e-mailadres en telefoonnummer te vermelden.

Welk broodbeleg werd door Wim T. Schippers tot kunstwerk verwerkt?

 

Mickey

Win kaarten voor idfa @ LUX

Van 14 tot en met 25 november is het populaire, jaarlijkse documentairefestival International Documentary Film Festival Amsterdam (idfa). Hoewel het hoofdfestival plaatsvindt in Amsterdam, haalt LUX idfa naar Nijmegen. Van 20 tot en met 23 november zijn de beste films van idfa te zien in LUX en jij kunt daarbij zijn.

ANS-Online mag twee kaarten weggeven voor een film naar keuze voor idfa @ LUX. Het enige wat je moet doen is antwoord geven op de volgende vraag:

Hoe heet de openingsfilm van idfa 2012?

Weet jij het antwoord? Stuur het dan voor dinsdag 20 november op naar redactie@ans-online.nl, stuur een tweet of laat ons het antwoord weten via Facebook. Vergeet niet je naam, telefoonnummer en de film die jij wilt bezoeken te vermelden!

 

Erik

Voor nop naar Oddstream?

De tweede editie van het Oddstream Multimedia Festival vindt plaats op 26, 27 en 28 oktober in het Valkhofpark in Nijmegen. Oddstream is een veelzijdig festival en biedt de bezoeker kunst, muziek, lezingen en multimediale performances. De hoofdexpositie van het festival bestaande uit interactieve kunstinstallaties van kunstenaars uit heel Europa is te zien in het Valkhofpark.

Tegenover het Valkhofpark ligt De Lindenberg waar multimediale voorstellingen worden gehouden. In de Lindenberg vindt ook Club Oddstream plaats. Club Oddstream is het nachtprogramma met internationale DJ’s en VJ’s. Naast multimediale exposities en Club Oddstream wordt in samenwerking met het Soeterbeeck programma van de Radboud Universiteit een serie lezingen over kunst en wetenschap georganiseerd. ANS-Online mag twee keer een passe-partout weggeven onder de inzenders van het juiste antwoord op onderstaande vraag.

Welke DJ, die remixen maakte voor Radiohead, staat op Club Oddstream?

Stuur het goede antwoord voor 24 oktober op naar redactie@ans-online.nl of stuur een DM via onze Twitter. Winnaars worden persoonlijk benaderd.

 

Erik