Home VermaakKennis of kletspraat Kennis of kletspraat: Sportdag donderdag

Kennis of kletspraat: Sportdag donderdag

door Redactie

Nijmeegse kroegen, de rector magnificus van de Radboud Universiteit en de infrastructuur op de campus. Hebben de aankomende studenten hun kennis over Nijmegen en de RU op peil of moeten ze nog wat vaker Wikipedia bezoeken? Tijdens de introductieweek legt ANS een aantal vragen over hun toekomstige woon- en studieplaats Nijmegen voor aan verschillende introgroepjes.

Tekst: Irene Wilde
Foto: Vincent Veerbeek

Ook op donderdag wisselen de studenten hun stapschoenen om voor sportschoenen om zich te bewijzen op de verschillende onderdelen van de sportdag. In het zonnetje staat een grote groep toekomstige bestuurskundigen te wachten op hun volgende wedstrijd. Aangemoedigd door het enthousiasme van hun mentorpapa doen ze allemaal mee met onze kleine quiz.

Vraag 1: Hoe heet de uitgaansstraat in Nijmegen?
‘Molenstraat!’ zegt een van de jongens vrijwel meteen. Het is duidelijk dat dit introgroepje er al meerdere uitgaansdagen op heeft zitten.

Vraag 2: Sinds wanneer bestaat de Radboud Universiteit?
Er valt een lange stilte en aan de vragende blikken van de eerstejaars is duidelijk te zien dat ze geen flauw idee hebben. Wanneer blijkt dat ook de Radboudhoodie geen hulp kan bieden, geeft een van de mentoren een grote hint: ‘Dit jaar is het lustrum, de universiteit is nu 95 jaar oud.’ Het kwartje valt echter nog steeds niet. ‘1925?’ oppert een van de meisjes. De mentor wordt nu wat strenger. ‘Kom op jongens, het is nu 2018 en de universiteit bestaat 95 jaar, zo moeilijk is het niet.’ Het gaat moeizaam, maar uiteindelijk komen de studenten dan toch tot het goede antwoord: 1923.

Vraag 3: Noem vijf faculteiten van de universiteit.
Als eerste wordt de Faculteit der Managementwetenschappen genoemd, waartoe de studie Bestuurskunde behoord. Ook de Faculteit der Rechtsgeleerdheid en de Faculteit der Medische Wetenschappen worden al snel genoemd. Hierna wordt het toch een stukje moeilijker. ‘Nederlandse taal en cultuur zal er vast ook wel een zijn toch?’ Probeert iemand. ‘Of iets van Filosofische wetenschappen?’ Maar nee, die studies zijn helaas allebei niet groot genoeg voor een eigen faculteit. De vierde goede faculteit die wordt geraden is die van Sociale Wetenschappen. Na nog een paar gokjes helpt een van de mentoren zijn introkinderen uit de brand door de Faculteit der Letteren als vijfde toe te voegen.

Vraag 4: Hoe heet het Nijmeegse park waar Frank Boeijen een liedje over schreef?
Dat de studenten Bestuurskunde een stuk meer thuis zijn in de Nederlandstalige volksmuziek dan in de organisatie van de universiteit is wel duidelijk. Ze roepen zonder na te denken in koor: ‘Dat is het Kronenburgerpark!’

Vraag 5: Hoeveel studenten heeft de Radboud Universiteit?
Dit lijkt in eerste instantie misschien een moeilijke vraag, maar een van de nieuwe eerstejaars heeft duidelijk zijn huiswerk gedaan. ‘Dat zijn er 21.000’, zegt hij meteen. ‘Dat heb ik gelezen op de website.’

Hoewel hoofdrekenen niet een van de sterkste punten van deze groep studenten Bestuurskunde, hebben ze na vijf dagen introductie al veel kennis over Nijmegen paraat. Dit belooft alvast veel goeds voor het aankomende collegejaar.

Kennis of Kletspraat donderdag Facebook

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen