Smakelijk Nijmegen: De Gelagkamer

Jolene

Genoeg van de Refter of de snackbar om de hoek en ontbeer je kooktalent? ANS laat al wat de Nijmeegse cuisine te bieden heeft over de smaakpapillen glijden. Bij welk restaurant krijg je voor geen geld goud op je bord en welke ranzigheden moeten worden vermeden? Deze keer: De Gelagkamer

Na het eindexamenfeest enkele jaren geleden, hing je de jurk/rokkostuum weer in de kast in de hoop hem ooit nog weer eens te dragen. Gelukkig biedt het studentenleven je genoeg mogelijkheden om jezelf wederom voor een avond helemaal op te tutten om je daarna helemaal lam te zuipen. Elke sport-/studie-/gezelligheidsvereniging heeft er namelijk wel een. Voor een sjiek zuipfestijn moet er natuurlijk ook een goede bodem worden gelegd. Aangezien er al genoeg geld aan galakaartjes, kleding etc. moet worden betaald mag het eten niet al teveel kosten. Aan deze eisen voldoet de Gelagkamer.

Personeel Bij binnenkomst worden we al meteen begroet door een enthousiaste jongedame. Ook al zijn er meer groepen aanwezig in het restaurant, lang hoeven we niet te wachten op drinken en op de gerechten.

Eten in thema De eigenaren hebben zich laten inspireren door de middeleeuwen. Dit betekent dus donkere houten vloeren en ridderschilden aan de muur. Helaas was het personeel niet in thema gekleed, het menu was echter weer wel in thema. Een vissalade heet een ‘Vickingsalade’ en de mixed grill ‘Roversvlees’.

Gerechten Hoewel de namen als ‘Vickingsalade’ en ‘Roversmaal’ erg spannend klinken blijkt het menu toch vrij neutraal. Als voorgerecht kozen mijn date en ik voor de kipspiezen gemarineerd in piri piri en de salade met de gerookte zalm, garnalen en gefrituurde calamares. Helaas was de kip minimaal gekruid waardoor er totaal geen smaak aan zit en had het te lang op de grill gelegen waardoor het erg droog was. De yoghurtsaus die erbij geserveerd werd bood gelukkig wat soelaas, wegens zijn frisse smaak en zorgde daarvoor dat de kip iets minder droog werd. Met de vissalade waren ze niet zuinig geweest, helaas met de dressing wel. De sla die erin zat was knapperig maar helaas niet gewassen. Door het zand kreeg de salade iets meer bite dan nodig was geweest. Als hoofdgerecht kwamen onder andere de lamsschenkel en de mixed grill van varkenshaas, biefstuk en gemarineerde kipfilet aan bod. De lamsschenkel was een groot stuk vlees dat goed gestoofd was. Hierdoor was het mals en viel het zo van het bot af, een aanrader dus. Over de mixed grill was men minder over te spreken. De kipfilet was wederom niet gemarineerd en de biefstuk was taai. De pepersaus die was beloofd was nergens te vinden. Wel werd er een tomatensaus bij geserveerd, deze had wel wat peper kunnen gebruiken aangezien het een erg flauw geheel was. Als nagerecht werd er gekozen voor de hangop met fruit en de tiramisu. De tiramisu maakte gelukkig veel goed. Deze was namelijk wel lekker en niet droog. De borden voor de hangop waren mooi opgemaakt en de hangop was lichtzuur en romig en lekker. Jammer was alleen dat er wel vers fruit rondom de hangop lag, maar dat de stukjes perzik in de hangop gewoon uit blik kwamen. Niettemin was het een erg lekker nagerecht.

Duur We kozen ditmaal voor het studentenarrangement. Voor een driegangenmenu betaal je dan € 14,95. Voor een tientje extra kun je de drank afkopen en heb je onbeperkt bier, huiswijn en fris. Met het uitserveren van deze drankjes is het personeel zeker niet kinderachtig. Nieuwe drankjes werden al aangevoerd zodra het oude op was, vaker zonder dat hierom gevraagd moest worden.

Michelin of matig Aan het eind van de maaltijd was het nog zo gezellig dat we er nog wel langer wilde blijven zitten. Het eten was niet altijd goed gekruid, maar het was veel en er werd een flinke bodem gelegd. Door de gezellige sfeer, het vriendelijke personeel en de lage prijs is dit zeer zeker een aanrader voor mensen die graag een leuke avond willen hebben maar niet al teveel geld hebben om uit te geven.