Home VermaakDe Graadmeter De Graadmeter: Studentikoos recyclen

De Graadmeter: Studentikoos recyclen

door Redactie

In de Graadmeter zijn de mogelijkheden niet te overzien. Waar kun je het beste wildkamperen, wat is het hipste kapsel en hoe scoor je het snelst een bedpartner? In De Graadmeter onderzoekt ANS de opties. Deze keer: Studentikoos recyclen

Tekst en foto’s: Jules Schmeits & Rein Wieringa

Dit artikel verscheen eerder in de zesde editie van ANS

vlANSWat: vlANS
Hoe: Orivlami
Resultaat: Geletterd toetje
Graadmeter: 4/5

Je hebt net een ANS opengeslagen, wanneer er plots een vlaag van verlangen naar vla opkomt. Op afwas zit je niet te wachten, maar gelukkig ligt je favoriete tijdschrift voor je klaar. Met behulp van je innerlijke knutselkleuter, wat scheef vouwwerk en een tutorial voor kinderen ontstaat er een nietszeggend plakje papier. Voor de laatste stap van de online handleiding vouw je het knutselwerk open en plotseling staat er een heus ANS-vlabakje voor je neus. Van een misbaksel is geen sprake – het vlagiele schepsel is zelfs tegen een plens vla opgewassen. Je kunt er voldaan het toetje uit eten, maar riskeert een gele vanillebroek als je het bakje van tafel tilt.

PizzaWat: Pizzadoos-laptophouder
Hoe: Out of the box
Resultaat: Deegelijk
Graadmeter: 4/5

Soms winnen deadlines het van de gezonde levensstijl en zit je om twee uur ‘s nachts pizza te eten achter je laptop, die wel wat frisse lucht kan gebruiken. Voor mensen die beweren het meest efficiënt te werken onder druk, is een lege pizzadoos een uitgelezen kans om de tijdnood wat te verhogen. Met een maag vol pizza en koffie begin je te knutselen en al snel ligt er een volledig zelfbedachte laptopstand voor je neus. Je deadline is een kwartiertje dichterbij en je laptop kan weer volop ventileren. Zelfs agressieve toetsaanslagen zijn voor het kartonnen gevaarte geen pizzapunt. Door de pizzageuren die je laptop de kamer in blaast, blijf je met je hoofd helaas wel in Italië hangen.

boxenWat: Gammele versterker
Hoe: Snap er geen beat van
Resultaat: Een toontje lager
Graadmeter: 2/5

Niet iedereen heeft de allernieuwste bluetooth high-definition surround sound speaker om strakke beats door de kamer te verspreiden. Voor de armoedzaaier die alleen zijn mobieltje op zak heeft, is er altijd nog een knip-en-plakalternatief. Met een keukenrol, twee plastic bekertjes en een beetje plakband heb je gratis en voor niets een dock om je telefoon in te proppen. Het eindproduct is draadloos en gaat even lang mee als de batterij van je mobieltje. Stevig is anders, maar plastic bekertjes staan ook niet bekend om hun onverwoestbare karakter. Ook het volume verdient geen wereldbeker: met een beetje geluk komt de speaker boven een zacht babbelend gezelschap uit. Over de geluidskwaliteit kunnen we maar beter zwijgen.

PotjeWat: Petfles-bloempot
Hoe: Bloemetjes buiten zetten
Resultaat: Grondige bende
Graadmeter: 1/5

Het is lente en dat betekent dat de groene vingers weer beginnen te jeuken. Bovendien komen je ouders langs en moet je doen alsof je studentenleven enigszins op orde is. Milieubewust en vol groene energie fiets je naar het tuincentrum, maar de zwarte potjes die daar over de toonbank gaan, zijn niet bepaald fleurig. Niet getreurd: een petfles biedt uitkomst. Met wat geprop past het plantje in de losgesneden onderkant van de fles. Als vader en moeder binnenkomen, verbloemt het plantje amper dat je er een potje van hebt gemaakt. De verbouwde petfles is nauwelijks minder sneu dan het oorspronkelijke bakje en vanwege de hoeveelheid rommel kan dit idee de pot op.

KratjeWat: Afdruipkratje
Hoe: Adtje kratje
Resultaat: Natte droom
Graadmeter: 3/5

Het is tijd om je levenskeuzes te heroverwegen als er geen afdruiprek in de keuken staat maar nog wel een leeggezopen bierkratje. Gelukkig is het één vervangbaar met het ander, en zo sta je even later met een knallende kater de vaat in het kratje te stapelen. De zelfredzaamheid druipt ervan af. Misschien is alcoholontsmetting volgende keer een beter idee: gisteravond was je even snel zat als je het afwassen nu zat bent. Het kratje werkt prima, ook al heeft het minder ruimte dan een echt afdruiprek. De gaatjes zijn handig om het bestek in te zetten maar het neerzetten van de borden is lastiger. Zodra de afwas is weggewerkt, druip je toch maar snel af.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen