Home VermaakDe Graadmeter De Graadmeter: Alternatieve verzorgingsproducten

De Graadmeter: Alternatieve verzorgingsproducten

door Redactie

 In De Graadmeter zijn de mogelijkheden niet te overzien. Waar kun je het beste wildkamperen, wat is het hipste kapsel en hoe scoor je het snelst een bedpartner? In De Graadmeter onderzoekt ANS de opties. Deze keer: Alternatieve verzorgingsproducten

Tekst en foto’s: Naomi Habashy en Aaricia Kayzer

Dit artikel verscheen eerder in de vijfde editie van ANS.

Graadmeter pindakaas groot 2Wat: Pindakaas als scheerschuim
Moeite: Smeren en scheren
Resultaat: Beste beentje voor
Cijfer: 2/5

‘s Ochtends blijkt het laatste restant scheerschuim uit je bus zelfs niet genoeg om een vierkante centimeter beenhaar mee weg te scheren. Gebukt onder sociale normen voel je de noodzaak koste wat kost de jungle op je benen te kappen. Gelukkig werkt een pot pindakaas niet alleen als smeuïg smeersel voor op brood, maar ook als beenbeleg in karige tijden. Sierlijk steek je een been in de lucht om de haren te bedekken met een laag bruine smurrie. Het goedje is dik waardoor de boel niet gesmeerd gaat. De pindakaas bevat kleine korrels die blijven steken tussen de mesjes, waardoor het scheerproces tergend langzaam verloopt. De enige troost is dat je benen door de olie in de pindakaas na het afspoelen lekker zacht zijn.

Graadmeter vork 2Wat: Vork als kam
Moeite: Achterstallige afwas
Resultaat: Klitvrije manen
Cijfer: 4/5

Op zaterdagavond heb je een date en voor een optimale slagingskans moet je haar wel goed zitten. Een goede voorbereiding is hierbij essentieel. Na een uitgebreide douchebeurt blijkt je borstel echter door een huisgenoot te zijn ‘geleend’. Omdat je te lang onder de straal hebt staan zingen, is een vork het laatste redmiddel. Na een korte zoektocht naar een schone vierpunter zet je de tanden in je haar. Een vork is smaller dan een kam en daarom duurt het langer voordat de haardos is getemd, maar het resultaat mag er wezen. Je haar is klitvrij en pluist niet. Hoewel het kammen gepaard gaat met het geluid van snerpend ijzer naast je oor, prijs je jezelf gelukkig: die lokken liggen geen haarbreed in de weg.

Graadmeter Citroen 2Wat: Citroen als deo
Moeite: Wrijf het er maar in
Resultaat: Gele oksels
Cijfer: 3/5

Je hebt in je leven heel wat bussen deodorant leeggespoten voor een aangename lichaamsgeur. Ondanks de verbloemende werking kom je tot inkeer, want het gat in de ozonlaag is groot genoeg. Wanneer alle chemische troep je het leven zuur maakt, is met een schijfje citroen onder je armen wrijven een natuurlijke en milieuvriendelijke oplossing. Hoewel je op de koop toe moet nemen dat je door het citroensap naar een pas gedweilde keuken ruikt, prikt het niet en kost het slechts een prikkie. Het vergt wel iets meer moeite dan een traditionele anti-transpirant, want even snel sprayen of rollen is er niet bij. Daarnaast blijven je oksels niet zo lang fris als gehoopt. Maar kop op, zuurpruim, het milieu bedankt je!

Graadmeter Kokosolie 2Wat: Tanden poetsen met kokosolie
Moeite: Geklieder met exotisch vet
Resultaat: Schoon zonder mint
Cijfer: 3/5

Eerder dan verwacht ben je door je voordeelpak Prodent heen. Hierdoor sta je met een mond vol tanden, want het komende uur heb je een belangrijke afspraak en voor die tijd moet de eethoek natuurlijk worden schoongemaakt. In zo’n geval is kokosolie een redder in nood. Het spul doet keurig zijn werk en is daarnaast ook nog eens scherp geprijsd: je hebt al een halve kilo kokosolie voor slechts drieënhalve euro. Het poetsen zelf is een beetje behelpen, want een klodder op je tandenborstel leggen vereist opperste concentratie en het kost moeite om alles binnensmonds te houden. Ook levert het geen tandpastaglimlach op, want van extra whitening en mintfresh is geen sprake. Toch voelt het schoon aan, dus over je gebit zal niemand je aan de tand voelen.

Graadmeter Ei grootWat: Haren wassen met ei
Moeite: Struif in je kuif
Resultaat: Coupe d’oeuf
Cijfer: 3/5

Heb je geen shampoo meer? Breek je hoofd dan niet over een vervanging, maar breek een ei boven je hoofd. Het slijmerige mengsel van eigeel en eiwit voelt onprettig, maar na het inwrijven begint de boel zowaar licht te schuimen. Het uitspoelen is geen warme douche, want bij een te hoge temperatuur van het water stolt het ei. Je steekt je hoofd daarom dapper onder de koude kraan en als alles is uitgespoeld en opgedroogd, blijkt de shampoovervanger verrassend goed te werken. Helaas zit er geen bloemetjesparfum in ei, waardoor de boel nogal weeïg ruikt. Hierdoor ben je even de kluts kwijt, maar je moet een gegeven paard niet in de bek kijken: je bent ten minste een volle dag verzekerd van een schoon kapsel.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen