logo website ANS

 (advertentie)

De graadmeter: buitenseksplekken

Twintig kebabzaken, talloze bijbaantjes en tien soorten glijmiddel. Om de keuzestress te reduceren treedt ANS elke maand op als keuringsdienst van studentenwaren. Welke optie doet de graadmeter het hoogst uitslaan en wat kun je beter links laten liggen? Deze keer: buitenseksplekken.

Tekst: Susanne Geuze en Valerie Rutjes Foto's: Redactie Illustraties (blad): Joost Dekkers

Waar: Ooijpolder
Wat: wild natuurlandschap
Hoe: gespreid in het hoge gras
Resultaat: ongemakkelijk gehannes

Score: 2/5

In dit Nijmeegs natuurgebied zijn uitdagender dingen te vinden dan wandelende bejaarden en aaibare lammetjes. Ons testkoppel ervoer dat aan den lijve. Erg aangenaam blijkt de locatie bij eerste inspectie niet, het vereist enige creativiteit om een comfortabel plekje te vinden. Een kleedje meenemen is geen overbodige luxe. Wat in het halfdonker onschuldige bosjes lijken, kunnen zomaar prikkelende brandnetels zijn. Daarbij vormt het netwerk van fiets- en wandelpaden een bedreiging voor heimelijke intimiteiten. Wie wat dieper in de polder doordringt, vindt de ruïne van een oude steenfabriek die uitkomst kan bieden. Pas op, deze spookachtige steenmassa doet behalve als darkroom voor hitsige avontuurtjes ook dienst als schuilplaats voor vleermuizen. Houd tijdens seks in de Ooijpolder ook rekening met andere inheemse bewoners: voor je het weet staat er plots een bizon voor je neus.

Waar: Park Brakkenstein
Wat: schemerig sprookjesbos
Hoe: liggend op een vlonder
Resultaat: romantische tête-à-tête

Score: 4,5/5

Het is in de late uren goed toeven achter het sportcentrum. Onder een weidse sterrenhemel bevindt zich Park Brakkenstein. Hier is het even scharrelen naar een goede gelegenheid; het plekje van je keuze kan bij daglicht zomaar een kruispunt van bospaden blijken te zijn. Tussen kwakende kikkers en kabbelende beekjes zijn voor verliefde stelletjes echter voldoende afgelegen plaatsen te vinden om zich terug te trekken. Al zoekende wordt de nodige spanning opgebouwd, wat het ideale voorspel vormt. In het pikkedonker biedt de maan precies genoeg licht om een houten steiger om te toveren tot een waar liefdesnest. Brakkenstein staat garant voor een ervaring die je niet snel zult vergeten. Als je eenmaal verzekerd bent van een rustige plek, kun je hier - al dan niet met je broek omlaag - de rest van de nacht doorbrengen.

Waar: zijstraatje van Plein 1944
Wat: ranzig steegje
Hoe: achterlangs tegen een muurtje
Resultaat: banaal vluggertje

Score: 3/5

Na een avond doorhalen in de Molenstraat behoeft de bronstige student een uitlaatklep voor de bergen opgekropte seksuele energie. Gelukkig bevindt Plein 1944 zich om de hoek. De naargeestige uitstraling van deze bouwput vormt geen obstakel. In de zijstraten vind je bovendien genoeg duistere hoekjes en gaatjes om het schuren voort te zetten. Een muurtje is gemakkelijk gevonden en dat is alles wat de ervaren buitensekser nodig heeft. Het is hier ‘s nachts verlaten, dus kun je open en bloot je gang gaan. Mochten jullie toch gespot worden, raak dan niet in paniek. De toeschouwer is waarschijnlijk dusdanig beneveld dat hij zich het spektakel de volgende dag niet zal herinneren. Kortom, voor simpele, spontane seks zonder poespas ben je op het lelijkste plein van Nederland aan het juiste adres.

Klik hier voor alle artikelen van de ANS uit juni 2011.