logo website ANS

 (advertentie)

[UPDATE] De graadmeter: legale organische drugs

Twintig kebabzaken, talloze bijbaantjes en tien soorten glijmiddel. Om de keuzestress te reduceren treedt ANS elke maand op als keuringsdienst van studentenwaren. Welke optie doet de graadmeter het hoogst uitslaan en wat kun je beter links laten liggen? Deze keer: legale organische drugs

Wat: Mexicana truffels
Inname: sabbelen en kauwen
Effect: pure liefde
Prijs: 12,50 euro per portie
Score: 4/5

Lekker zijn ze niet. Het is dan ook te betreuren dat op ieder hapje een minuut moet worden gekauwd. Als de zwammen een uur later hun werk doen start een onophoudelijk gegiechel. Alles begint langzaamaan ‘gek’ te voelen. Ledematen worden zwaar, op normaal tempo praten is onmogelijk en door het hele lichaam vliegen vlinders. Algehele verliefdheid is onvermijdelijk, knuffelen met een deken veroorzaakt bijna een orgasme en een panellid zag zelfs Donald Duck-traantjes bij een andere aanwezige. Nadeel is dat door drukte de testers wel gemakkelijk angstig of geïrriteerd raken. Gelukkig maken die gevoelens snel plaats voor een vrolijkheid die meerdere uren aanhoudt. De volgende dag zijn de gebruikers snel afgeleid en redelijk futloos. De truffeltip was het echter meer dan waard.

Wat: Hawaiian Baby Woodrose zaad
Inname: achteloos adten
Effect: slaapverwekkende verveling
Prijs: 10 euro voor twee porties
Score: 0/5

Voor zaad moet je de tijd nemen. De voorbereiding alleen al vergt enige moeite. Bij gebrek aan een koffiemolen vouwen we de kleine rakkers in papier om ze vervolgens te verpletteren met een bierflesje. Het gruis moet een half etmaal in water weken. Filter de prut en je zou een bruine godendrank moeten hebben. Na inname duurt het over het algemeen twee uur voordat het genieten begint. Sommigen schijnen voor aanvang te braken als bezetenen, anderen liggen krom van kramp. Ons testpanel heeft echter nergens last van, buiten de verveling die toeslaat. Volgens de verkoopster volgt normaliter een aan LSD gelijke trip, vol heftige kleuren en intense vervormingen. Het zaad bracht ditmaal echter niemand tot een climax. Wie weet is een volgende oogst beter.

Wat: Dr. Feelgood
Inname: simpel slikken
Effect: euforie zonder kater
Prijs: 12,50 euro voor twee man
Score: 2,5/5

Deze oppepper in pilvorm is een van de vele herbal xtc’s op de markt. Een lading kruiden en een overdaad aan cafeïne tekenen een milde glimlach op je gelaat. De ervaring is minder euforisch en daarmee ook rustiger dan bij de synthetische variant. De tabletten blijven echter prima bruikbaar om een avond wat langer, lekkerder en scherper op de dansvloer te staan dan met de gebruikelijke liters bier. Het grootste voordeel is het gebrek aan een kater: een korte nachtrust staat een productieve dag niet in de weg. Nadelen heeft het panel naar eigen zeggen niet kunnen ontdekken. Dat iemand bij het betreden van zijn bed zichzelf onderplaste moet toeval heten, dat een ander spontaan de Molenstraat vulde met kots lag vast aan voedselvergiftiging.

Wat: Calea droomkruid
Inname: roken of thee trekken
Effect: overweldigend dromen
Prijs: 12 euro voor een familybag
Score: 3,5/5

Mexicaanse indianen eren deze plant al jaren en noemen het liefkozend het blad van God. Inmiddels ligt het ook in de schappen van lokale smartshops, onder de toepasselijke noemer droomkruid. Calea bevordert de stoelgang en bezorgt de gebruiker levendige dromen. Je kunt er thee van zetten, maar vanwege de bittere smaak kiezen de proefkonijnen voor het rollen van een joint. In eerste instantie is een licht hoofd het enige gevolg. Het echte effect begint pas tijdens het slapen. De volgende dag vertelt de testpersoon in geuren en kleuren hoe hij de hele nacht lang een bult over zijn hoofd heeft geschoven. Uit de manier waarop hij nog steeds het hoofd betast blijkt dat het vooral 's ochtends nog moeilijk is om het onderscheid tussen droombeeld en werkelijkheid te bevatten. Het droomkruid is ongevaarlijk, zelfs bij regelmatig gebruik. Ook de nachtrust lijdt niet onder de soms heftige imaginaire wereld.

Klik hier voor alle artikelen van de ANS uit de Introductie 2011