logo website ANS

 (advertentie)

De graadmeter: opwarmers voor een hete Valentijnsnacht

Twintig kebabzaken, talloze bijbaantjes en tien soorten glijmiddel. Om de keuzestress te reduceren treedt ANS elke maand op als keuringsdienst van studentenwaren. Welke optie doet de graadmeter het hoogst uitslaan en wat kun je beter links laten liggen? Deze keer: opwarmers voor een hete Valentijnsnacht

Tekst: Tijn van Lange en Sofie Mulders Foto's: Ceriel Gerrits

Wat: afrodisiacisch eten Benodigdheden: watermeloen, artisjok en knoflook Resultaat: diner voor twee

Score: 2/5

Voor de beginnende casanova is een romantisch diner met lustopwekkende lekkernijen een veilige keuze als aftrap van een spannende date. Isabel Allende schreef een boek vol over erotiserend eten, maar ingrediënten als oesters en Spaanse Vlieg zijn niet altijd even gemakkelijk te verkrijgen. Gelukkig bestaan er ook gangbare afrodisiaca, zoals watermeloen, knoflook en artisjok. Hoewel knoflook de bloedsomloop bevordert, zal de geur voor velen een afknapper zijn. Samen stinken maakt gedeelde smart, halve smart. De maaltijd is smakelijk, maar de lustopwekkende beloftes worden geen waarheid; zelfs na het verorberen van een hele schaal knoflookbrood, artisjokkensoep en watermeloen blijft een zinderend effect op het libido uit. Ondanks deze domper zorgt de tijd die samen wordt doorgebracht voor een happy end. Het testkoppel vindt het samen eten zeker voor herhaling vatbaar, ‘maar dat doen we wel vaker’.

Wat: chocolade bodypaint Benodigdheden: chocolade, room en kwast Resultaat: noodgedwongen samen douchen

Score: 2,5/5

Artistieke studenten op zoek naar een lustopwekkend alternatief voor hun creatieve neigingen kunnen zich uitleven met chocolade bodypaint. Het bruine goedje is te verkrijgen in een chique knijpfles, maar ook gemakkelijk en goedkoop zelf te smelten van chocolade met slagroom. De geur is veelbelovend, maar wie droomt van een avond teder strelen met een kwast gedoopt in vloeibare zaligheid komt bedrogen uit. De smeuíge cacaomassa bevlekt de lakens waardoor deze poging tot romantiek al snel op een smeerboel uitloopt. Chocolade die via je oksels op het bed druipt blijkt allesbehalve opwindend. Zelfs liefdevol likken en een sensuele douche als gevolg biedt weinig soelaas. Het warme water verspreidt de vettigheid als een olievlek over het hele lichaam. Hierna is wel alle gêne verdwenen en kan alsnog een hete avond op gang komen. Vergeet niet eerst het bed te verschonen.

Wat: spanningsverhogend dobbelen Benodigdheden: uitgebreid seksspel Resultaat: omslachtig opwindend

Score: 1/5

De ‘Seks Boek-Box’ garandeert ‘meer pret dan je dacht’ en suggereert de ideale start van een hete avond. Uit het roze-witte doosje verschijnen drie dobbelstenen, kanskaarten en een schrikbarend dik boek. Nadat het uit puzzelstukjes bestaande speelbord bij elkaar gedobbeld is, zijn de opdrachten uit het boek aan de beurt. Het aantal gegooide ogen bepaalt de opdracht en stuurt de spelers al bladerend het hele huis door. Net als je lekker bezig bent met een erotische dans eist het spel dat je de keuken induikt voor ijsklontjes. Zorg voor een goede voorbereiding, anders veroorzaken de continue onderbrekingen een moodkill van jewelste. Het is aan te raden om, eenmaal op gang gekomen, gewoon een opdracht te kiezen uit het bijgeleverde boekwerk en de lust zijn beloop te laten. Volgens het testkoppel kwam het hoogtepunt pas toen ze besloten hun eigen spelletje te spelen.

Kijk hier voor de andere artikelen uit de februari-ANS