Graadmeter: glijmiddel

In het studentenleven zijn de mogelijkheden niet te overzien. Waar kun je het beste wildkamperen, wat is het hipste kapsel en hoe scoor je het snelst een bedpartner? In De Graadmeter gaat ANS elke maand op onderzoek uit om moeilijke beslissingen makkelijk te maken. Deze keer: glijmiddel.

Tekst en foto’s: Kiki Kolman 

glijmiddel etosWat: Etos tintelend
Prijs: 3,96 euro
Glijgemak: wel erin, niet eruit
Genot: als je pijn leuk vindt
Cijfer: 0,5/5

Dit glijmiddel laat de vrouwelijke helft van het testpanel kreunen en steunen, maar niet van genot. Het volgens de verpakking ‘prikkelende’ goedje brandt zijn weg via de vaginawanden direct naar elke pijnzenuw van de ondertussen kloppende holte. Als puntje bij paaltje – dat overigens ook geïrriteerd aanvoelt – komt, verandert het glibbergoedje al snel in een plakkerige, vacuümzuigende substantie. Hierdoor lijken bedpartners verdoemd tot een oneindige verstrengeling. Dat is dan wel de pijnlijke variant, want het snel opdrogende smeersel veroorzaakt frictie op schuurpapierniveau. Wie van pijn houdt, kan beter voor een potje sambal gaan, dat is nog goedkoper ook.

Glijmiddel durex playWat: Durex Play Massage 2 in 1 Sensual
Prijs: 9,85 euro
Glijgemak: van korte duur
Genot: ver te zoeken
Cijfer: 1,5/5

Voor goed gebruik van deze gel moet de praktiserend masseur vier handen hebben. Het fallusvormige design van de fles mag dan heel sexy zijn, het spuitbare goedje laat te wensen over. De chemische glibber zou zich zeker niet als massageolie mogen kwalificeren. Een flinke klodder op een lichaamsdeel naar keuze verwordt na hooguit vijf handbewegingen tot een korrelige bende. Afzakken is bijpakken, maar te veel klungelige onderbrekingen zijn beter voor de lachspieren dan voor het libido. Een stoere man bovendien, die tijdens de kruiwagen handen over heeft om haar tuintje te irrigeren met deze Durex Play. Standje 69 is al helemaal af te raden, de geur van de smeerolie is walgelijk, om van de smaak nog maar te zwijgen.

durex bestWat: Durex Lovers Connect
Prijs: 14,99 euro
Glijgemak: een wildwaterbaan in het tropisch zwemparadijs
Genot: vraag maar aan de buren
Cijfer: 5/5

Voor 14,99 krijg je bij Durex een fancy verpakking met daarin twee tubetjes van 60 milliliter, één voor ieder geslacht. De paarse mannen-booster laat de tampeloeris tintelen, waardoor nog meer bloedlichaampjes hun weg naar de top vinden. Het roze goedje voor de vrouw wordt aangenaam heet en laat de droge sloot onmiddellijk vollopen. Als de twee elkaar innig omhelzen, leiden de oplopende temperatuur en de vele lichaamssappen tot een tropisch klimaat. Hoewel het vrouwelijk proefkonijn eerst een enorme opvlieger moet doorstaan, leidt deze hittegolf tot euforisch genot voor beiden. Deze plezierverhoger is niet geschikt voor een vluggertje voor het college, want gebruik leidt tot veel zweet en lang nahijgen.

graadmeter fabriekWat: Condoomfabriek Glijmiddel Kersen
Prijs: 8,99 euro
Glijgemak: smooth
Genot: extra voor zoetekauwen
Cijfer: 3,5/5

Wie van Haribo en smaakstoffen houdt, is bij de Condoomfabriek.nl aan het goede adres. Zonder verzendkosten en geheel anoniem krijg je 100 milliliter lebberstokzoetstof thuisgestuurd. Bij het openen van de fles komt de zoete geur van kersensnoepjes je direct tegemoet. Wie zich niet stoort aan de flashbacks naar de oude snoepdoos van zijn oma, kan aan de slag. De roze vloeistof is makkelijk in gebruik en glijdt lekker. De sterke smaak is ietwat chemisch, maar zeker niet verkeerd en vormt in ieder geval een goede oplossing voor wiens bedpartner het niet zo nauw neemt met persoonlijke hygiëne. Groot nadeel is dat de geur ook na een flinke douchebeurt nog blijft hangen, met het risico op vreetbuien en overdadige bezoekjes aan grootmoe tot gevolg.

Bekijk hier de overige artikelen uit de maart-ANS.