logo website ANS

 (advertentie)

De Graadmeter: Groepsuitjes

In het studentenleven zijn de mogelijkheden niet te overzien. Waar kun je het beste wildkamperen, wat is het hipste kapsel en hoe scoor je het snelst een bedpartner? In De Graadmeter onderzoekt ANS elke maand de opties. Deze keer: Groepsuitjes.

Tekst: Cecile Vermaas Foto's: Redactie

Dit artikel verscheen in de april-ANS.

 

dansWat: dansworkshop rock-‘n-roll Waar: Danscentrum Vermeulen Prijs: 75 euro per groep Plezier: lachen, schoppen, leedvermaak Score: 4/5

Voor deze activiteit moet je een even aantal mensen optrommelen. Zo niet heeft de eenzame toeschouwer van het gezelschap in ieder geval een uur lang lachplezier. De basis van de rock-’n-rolldans is namelijk de kick, een schopbeweging, waardoor de schenen van de danspartner ernstig gevaar lopen. Onder begeleiding van vetkuiftonen leert de dansdocent op leeftijd zelfs de stijfste hark swingen zoals Sandy en Danny in Grease. Al snel draaien de paren lachend de ruimte door, terwijl ze hun uiterste best doen niet tegen elkaar op te botsen of armen te ontwrichten. De eerstvolgende keer dat je na deze cursus met je vrienden in de kroeg staat, zul je in ieder geval de show stelen.

geoWat: geocaching Waar: in de open lucht Prijs: gratis Plezier: pas als je de buttplug vind Score: 0,5/5

Wie denkt dat alleen piraten en kleuters schatzoeken, heeft het mis. Overal in Nederland hebben geocachers doosjes verstopt met schatten erin en deze kan iedereen zoeken met een gps. Het testpanel kiest op internet de locatie Kops Plateau in Nijmegen Oost en gaat, gewapend met schopje en mobiel, op speurtocht. Schatzoeken met een oude kaart blijkt nog makkelijker dan met de onbetrouwbare gps van de iPhone. In de aanwijzingen op internet stond niets over het beklimmen van een metershoog hek en dus zoekt het testpanel in het gebied vlak daarvoor. Als de speurders na een uur nog niets beters hebben gevonden dan een voorwerp dat verdacht veel op een buttplug lijkt en genoeg hebben van de vreemde blikken van hondenuitlaters, gaan ze met hangende pootjes naar huis. Een wandeling in het park was nog spannender geweest.

laserWat: lasergamen Waar: LaserQuest Prijs: 9,50 euro per persoon Plezier: heel kort maar krachtig Score: 3,5/5

Kun jij je vrienden soms wel schieten? Dan is lasergamen ideaal. Boven de Bakker Bart kun je je een kwartier lang, gewapend met een lasergeweer, verliezen in een bloedstollende strijd. Trek bij voorkeur luchtige kleding aan, want met zes losgeslagen vrienden in de buurt die niets liever willen dan jou neerknallen, is zweten gegarandeerd. Helaas is de spanning van het verbergen achter glow-in-the-darkmuren en op tijd wegrennen maar van korte duur: voor je laserstraal het eerste slachtoffer heeft bereikt, is het kwartier alweer om en word je gesommeerd te poseren voor een groepsfoto. Hoewel van korte duur, levert een kwartier sci-fi-soldaat spelen in ieder geval voldoende stof voor een heldhaftig verhaal bij het biertje na afloop.

Bekijk hier de overige artikelen uit de april-ANS.