Weekendtip: zuipen voor Oranje

Dirk

Het weekend: de kater eruit slapen, die opdracht afmaken waarvan de deadline al is verstreken of ’s avonds naar de zoveelste herhaling van Friends staren. ANS-Online geeft elke twee weken een doldwaze tip om wel iets van je weekend te maken. Deze keer: voetbal als excuus om te zuipen.

Wat: voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal in de Molenstraat Tijd: zaterdag 19 juni om 13.30 Prijs: afhankelijk van de hoeveelheid bier die je drinkt

Gedurende het hele WK staan op het Molenplein twee grote schermen waar alle wedstrijden van het Nederlands elftal op zijn te volgen. Al ruim voor de wedstrijd kleurt het hele plein oranje en hangt er een feeststemming. Zodra de spelers het veld op komen gelopen klinkt er een explosie aan gejuich en waan je jezelf in een bruisend Zuid-Afrikaans stadion. Het volkslied wordt uit volle borst meegeschald door honderden Oranjefans. Vanaf dat moment blijft de Molenstraat onrustig en worden vele liederen gescandeerd om onze jongens een steun in de rug te geven. Het enige nadeel is dat het voetbal je grotendeels ontgaat. Maar is dat erg? Wie kijkt immers naar het Nederlands elftal voor het voetbal? Op momenten dat het spannend wordt hoor je aan het aanzwellende gejoel dat het tijd is om naar het scherm te kijken. Als vervolgens de bal in het net van de opponent wordt geschoten breekt er een orgastische ontladingsfase aan. Iedereen gaat uit zijn dak en vele liters bier vliegen door de lucht. Tegen de tijd dat de ‘rust’ is wedergekeerd is het spel al zeker vijf minuten hervat.

Voor hen die wel iets van de wedstrijd willen zien is het aan te raden om bij het tweede, iets kleinere, scherm te gaan staan. Daar is de sfeer wat rustiger en kan de wedstrijd prima worden gevolgd. Hier staan dan ook vooral ouderen en kinderen te kijken. De harde kern van het Oranjelegioen is daar echter niet te vinden en bevindt zich in het echte feestgedruis.

Als je het geen probleem vindt om lauw bier te drinken is het aan te raden om je eigen gerstenat mee te nemen want de astronomische bedragen die de uitbaters van de cafés vragen zijn voor de gemiddelde student een rib uit zijn lijf.

Dus als je het niet erg vindt om weinig voetbal te zien en niet maalt om een bierdouche maar wel zin hebt in een groot Oranjefestijn. Dan is het Molenplein de plek om het WK te beleven.