Week 44: Ultiem Gelders popweekend van start

Cecile Vermaas

Aankomende vrijdag start de derde editie van GESEL XL, hét popweekend voor de Gelderse muziekscene. Arnhem zal twee dagen bruisen van de popmuziek, workshops en sessies met de Gelderse artiesten van nu.

De vrijdag start met de finale van de Gesel Van Gelderland. Hierin staan de winnaars van de regionale Gelderse popwedstrijden. Wie wordt de opvolger van Bandito en mag Gelderland vertegenwoordigen bij de SENA Performers POPnl Award in Amsterdam? Waste, Despicable Heroes en Orange Maplewood zullen deze avond de jury proberen te overtuigen. Voordat de winnaar bekend word zal Bandito nog even laten zien waarom ze vorig jaar hebben gewonnen. Na het wedstrijdgeweld kun je in Willemeen ook nog genieten van Scrambled, Give It Dub Crew, Gemineyevs Rowes en Baas Boven Baas Wil je een flinke portie rock opgediend krijgen? Loop dan met je polsbandje The Stage binnen voor Geiser, Corduroy, Streetcarb, Burning Paris en The Punctuals.

In Luxor Live is er deze avond ook van alles te doen. Wat te denken van de GESEL XL hiphopstage in de bovenzaal met o.a. Zo Moeilijk, MutiaraTec, Front Porch Poets en Flow en Co. De grote zaal zal onveilig worden gemaakt door Rev Trigger, Lea en de speciale The Bunny Bonanza Extravaganza! Wil je de vrijdag Nieuwe Elextronische Waar checken dan is Bosch je plek. Hier kun je genieten van Détaché, Sinan Alakus, KuhlmannMensink, Addicted White Guy Live, EML en Spange Batta.

Na een goede nachtrust kun je zaterdag overdag op de Jacobiberg terecht voor heel veel workshops, zoals rockgitaar splen met Ruben Block van Triggerfinger, songwriting met Bertolf, Popfotografie en nog veel meer!

's Avonds kan je met je nieuw aangeschafte polsbandje wederom terecht in The Stage, Willemeen, Bosch en Luxor Live voor nog meer Gelderse acts. In The Stage voor onvervalste rock van Deaf By Stoning, Final Four, Bambix en Barbarella. Willemeen heeft Sanchez, The Devil, The Hierophant, Taxidermist, Phoenix Park, KYU en Victimizer in huis gehaald. In Luxor Live kun je je helemaal onderdompelen in regionale muziek met The James, the Netherlands, Routines, The Mekanik, Proper Outfit, Billy Connected, En Vélo en The Jacobites. In Bosch zal de creme de la creme van Gelderse singer-songwriters te horen zijn met Nina van der Leest, Niek Pronk, Rhea Robertson, Rogier & Maarten Pelgrim, Merinde Verbeek en het Rigor Mortis Ensemble.

Mocht je tussen de bedrijven door even tot rust willen komen kom dan zeker langs in Café 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen in Willemeen. Hier zullen diverse bands een akoestisch nummer spelen en aan de tand worden gevoeld door de medewerkers van 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen!

Tekst: Edwin Niemantsverdriet

Op 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen lees je alles over de regionale popmuziekscene: recensies van de leukste optredens, cd- en demobesprekingen van de beste lokale bands en natuurlijk het laatste muzieknieuws uit jouw regio. Klik hier voor de complete concertagenda van deze week.