Home CultuurCultuurtip Cultuurtip december

Cultuurtip december

door cultuuropdecampus

Cultuur op de Campus geeft op ANS-Online maandelijks een aantal cultuurtips met toelichting. Het valt niet altijd mee om iets leuks te pikken uit de bomvolle cultuuragenda’s. In Nijmegen is er veel aanbod, maar weten studenten wel hun weg hiernaartoe te vinden? Dit zijn de tips voor de maand december.

1. Winterconcert | Snow Coats & Ruud Fieten
Het is winter dus het wordt steeds kouder en donkerder. Gelukkig komt de band Snow Coats ons tijdens het winterconcert warm houden met sfeervolle indie folk uit Doetinchem. Als hun naam je bekend in de oren klinkt, kan dat zijn omdat je ze dit jaar gezien hebt op Polderpop of de Zwarte Cross. Onze tweede act van de avond is Ruud Fieten. Deze singer-songwriter maakt verrassende nummers die ergens tussen folk blues en country liggen. Niet alleen was hij te zien bij De Beste Singer Songwriter van Nederland, hij speelde ook in het voorprogramma van Tangerine en Adam Green. Om deze avond compleet te maken, zal ook onze eigen Campusdichter een woordje doen!

Datum: 12 december 2017
Tijd: 20:00
Locatie: Studentenkerk
Entree: €2
Meer informatie: www.cultuuropdecampus.nl

2. PALMSY & Midas
In de categorie ‘Waar zijn ze nu?’: iets meer dan een jaar geleden stond PALMSY nog op het knusse podium in het Cultuurcafé, in december komen ze bij Merleyn langs. Samen met Midas zijn ze op clubtournee door Nederland en dan kan Nijmegen natuurlijk niet ontbreken. De liedjes van PALMSY zitten tussen indie pop en poppy punk in en zitten vol met pakkende refreinen en melodieën. De muziek van Midas, wiens debuutalbum eerder dit jaar verscheen, is te omschrijven als powerpop met folk-invloeden.

Datum: 15 december 2017
Tijd: 21:00
Locatie: Merleyn
Entree: €14
Meer informatie: https://www.doornroosje.nl/event/palmsy-midas/

3. Stories We Tell | Film Night
Op 20 december vieren we het einde van een tijdperk, voor het laatst zal een van onze filmvertoningen in CC3 plaatsvinden! Om deze zaal een waardig afscheid te bieden, nodigen we jullie allemaal uit om te komen kijken naar Stories We Tell. Documentairemaakster Sarah Polley komt achter een wonderbaarlijk familiegeheim door interviews met haar familie over haar overleden moeder. Gekke familietaferelen gaan we natuurlijk allemaal weer meemaken in de kerstvakantie, dus bereid je vast voor en kom met ons in de sfeer met Stories We Tell

Datum: 20 december 2017
Tijd: 19:30
Locatie: CC3
Entree: €1,50
Meer informatie: www.cultuuropdecampus.nl

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen