Home CultuurCultuurtip Cultuurtip april

Cultuurtip april

door cultuuropdecampus

Cultuur op de Campus geeft op ANS-Online maandelijks een aantal cultuurtips met toelichting. Het valt niet altijd mee om iets leuks te pikken uit de bomvolle cultuuragenda’s. In Nijmegen is er veel aanbod, maar weten studenten wel hun weg hiernaartoe te vinden? Dit zijn de tips voor de maand april.

1. Hoe echt is Virtual Reality?
Kunnen we virtual reality straks nog onderscheiden van de echte wereld? Op een vernuftige manier vormen al onze zintuigen in samenwerking met ons brein een totaalbeeld van onze omgeving, iets wat volgens cognitiefilosoof Marc Slors niet te simuleren is in een virtuele wereld. Luister naar zijn lezing, onderga VR-film Alteration en denk mee over hoe echt virtual reality aanvoelt.

Datum: donderdag 12 april
Tijd: 18:15
Locatie: MIR – VR-Cinema, Go Short
Entree: €5
Meer informatie: www.goshort.nl

2. Henk Schiffmacher | Schiffmacher vertelt
Henk Schiffmacher is een van de bekendste tatoeëerders ter wereld. Hij voorzag artiesten als Herman Brood, Willy DeVille, Barry Hay, Ben Saunders, Kurt Cobain, de Red Hot Chili Peppers en vele anderen van huidversieringen. Zelf omschrijft hij zich als ‘the poor man’s Rembrandt‘. In maart behaalde Schiffmacher de pensioengerechtigde leeftijd en in 2018 zit hij veertig jaar in het vak. Een mooi moment dus om terug te kijken op zijn veelbewogen leven en zijn ontmoetingen met mensen van diverse pluimage, van de lokale visboer tot de Maori’s in Nieuw-Zeeland, van Lady Gaga tot de laatste koppensnellers in de bush van Borneo. Schiffmacher vertelt over zijn bizarre, vaak hilarische levensreis. Of: hoe een zoon van een katholieke slager uit Harderwijk uitgroeide tot internationaal erkend tattoo-goeroe.

Datum: zondag 15 april
Tijd: 15:30
Locatie: de Lindenberg
Entree: €21 voor studenten. Last minute kaarten voor studenten zijn €10 als de voorstelling niet is uitverkocht
Meer informatie: www.delindenberg.nl

3. Science Festival
Het Science Festival is een jaarlijks festival in het Huygensgebouw en vindt dit jaar plaats op 23 april, van 18:30-21:30. Het thema van dit jaar is The Impact of Technology: de avond zal gevuld zijn met interessante lectures, live muziek (van onder andere CYNBEL en Daniel Cane) en een interactieve markt. Het festival is georganiseerd door Cultuur op de Campus en Olympus, samen met de bèta-studieverenigingen. De toegang is gratis en zowel elke science-enthousiast als science-onwetende is welkom. We hopen jullie allemaal op de 23e te zien!

Datum: 23 april
Tijd: 18:30
Locatie: Kantine Huygensgebouw
Entree: Gratis
Meer informatie: www.cultuuropdecampus.nl

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen